16 juli 2024

Winderig, bewolkt en zelfs een buitje.

 


Ja, ja, het is alweer tweede helft van juli en het is af en toe een dag zomer, gisteren was het warm als je stopte langs de weg en fietsend met rijwind was het heerlijk weer en vandaag is de temperatuur normaal maar niet overdreven warm met bewolking en heel veel wind. Ik had het slechter verwacht als je de berichten moest geloven, meer bewolking en gedurende het midden van de dag regen maar dat viel alles mee. Eerst nog even in de tuin en daarna koffie en omkleden in het ontspanningspak. Op naar de aardbeien, ik had Tiny beloofd dat ik zou gaan kijken of ze er weer waren en dan wat meenemen, zo gezegd zo gedaan.


En of ze er waren met nog meer lekkers maar dat heb ik allemaal laten liggen. Ik vertrek weer met 2 doosjes heerlijke aardbeien en ga linksaf de Grootweg in waar een nostalgische gasketel in ere wordt gehouden. Via Bobeldijk en Berkhout naar Oosthuizen en op de Oostdijk afslaan wegens een wegafsluiting, om naar Zuidoostbeemster te fietsen. Bij Tiny is al bezoek van familie Patricia met kleinzoon Bram en zwager Siem die een klein klusje had gedaan, op verzoek. Al snel is er koffie enz. en kletsen we over dit en  dat, als de meesten weer zijn opgestapt lunchen we samen waarna ik ook weer op huis aan ga. Ik neem uiteraard weer een  andere route en voor Middenbeemster ben ik al gestopt om de kap erop te doen, een klein moesson buitje wat me net even te fel was om zo door te rijden.


Na enkele kilometers de kap weer opbergen onder toeziend oog van “chocolademelk” koeien en een paar paarden.




De oversteek bij Benningbroek is nog steeds niet klaar en het lijkt toch al aardig op te schieten. Na 86 km ben ik weer thuis en heb genoten van het toch wel mooie weer. Het was af en toe wel bedreigend bewolkt en ik heb geluk gehad denk ik.

Geen opmerkingen: