11 juli 2024

Om de Noord geweest

 


Donderdagmorgen 7 uur, ik begin in de tuin, eerst de elektrisch heggenschaar erbij pakken het snoer uitrollen en starten. Het is verbazingwekkend dat er zoveel vanaf komt om hem daarna weer in model te knippen, het is bijna net zoals het bij de kapper gaat. Als dat klaar is en ik heb alles weer opgeruimd is mijn tuinenergie ook zo goed als op, stoppen , koffie en omkleden voor het betere werk. Als alles weer in de fiets staat of ligt ga ik in noordelijke richting via Slootdorp naar Den Helder met een kleine omweg.


Zodoende kom ik  ook het dorpje van Ewijcksluis op mijn route tegen en iets daarvoor een groot perceel rood bloeiende aardappe en uiteraard ook de witte bloemetjesl.

En een perceel santedeschia’s , deze zijn toevallig wit maar ze zijn er in alle kleuren.


De boot naar Texel is zojuist van wal gegaan en lijkt op een enorm groot schip. Er varen ook verschillende zeilbootjes en verschillenden laten zien hoe de onderkant er aan toe is met behulp van de wind.

Even stoppen bij vuurtoren de “Lange Jaap” en op de dijk naar boven lopen, de vraag is of hij het zal overleven of dat hij toch gesloopt gaat worden, de instanties zijn er nog niet uit, we horen of zien het t.z.t. wel.


Er staat nog een lekker windje waardoor het water flink omhoog komt langs het talud. Als ik door de duinen fiets besluit ik een andere weg te kiezen richting Sint Maartensvlotbrug, er zijn mij te veel toerristen die het er niet veiliger op maken,


hierdoor kom ik nog langs een aantal percelen Montbretia’s  een mooi gezicht al die verschillende kleuren. Als alles weer binnen de poort staat “zegt” de teller dat het net 90 km is geweest.

Geen opmerkingen: