09 juli 2024

Even ringen vervangen en stil is hij weer.

 

106 km

Het is allemaal goed gegaan vandaag, of toch niet helemaal. Ik had voor Tiny een paar doosjes aardbeien gekocht op de vaste stek en als ik rond half1 weer langs kom neem ik voor mezelf ook wat mee maar dat liep ik op, net als een week geleden, alles op.  Nou ja volgende keer beter zullen we maar zeggen. Bij Tiny koffie buiten op het terras en even bijkletsen over het wel en wee in het leven van sommige bekenden en dan beseffen wij dat we allebei niks hebben te klagen. Wel hebben we allebei een levenservaring achter de rug door overleden echtgenoot/echtgenote maar nu gezond en gelukkig. Na de koffie stap ik weer op en ga via een andere route weer op Middenmeer aan.
Nekkerweg afgesloten

Beeld Nic Jonk, Schermerhorn

Bloeiende anemonen Nibbixwoud

Vanaf de Rijperweg ga ik rechtsaf over de Nekkerweg maar net als een week geleden is die verderop afgesloten, dus afslaan en richting Westbeemsteren en later Schermerhorn. Langs de aardbeien is dus een foute gok geweest maar de route blijft mooi door Midwoud en Opperdoes naar Medemblik.
MolenDe Herder bij Medemblik

Kenmerk voor Medemblik
Molen en 2 kerktorens

Zuiderdijkweg Wieringermeer

De "Ambtenaar" .......

zal ooit weer genezen door
dit onderhoud.

Als ik links af ga door het “gat” in de dijk naar de polder zie ik dat de “Ambtenaar” nog steeds vleugellam is. Maar wel even er langs rijden, wat is het een enorm groot geval. Men zegt dat er nieuwe lagers in moeten en een anders zegt er komen nieuwe wieken aan enz. iedereen heeft mening. Nog een paar keer links en rechtsom en ik ben weer thuis na 106 km. Thuis gekomen meteen de rubberringen onder de stoel, bij het geleide tandwiel, vervangen en de ketting smeren en nu is hij weer veel stiller blijkt tijdens m’n proefritje.

Geen opmerkingen: