23 april 2009

Laatste training voor de "Poldertocht" van Kees.



Dat was bijna even schrikken vanmorgen, geen zon bij het opstaan al was dat ook al om iets voor 7 uur, maar alles is weer goed gekomen en nu ik net weer thuis ben en even achter de PC zit moest eerst het zonnescherm naar beneden omdat het te fel licht geeft om goed te kunnen werken, nou ja werken, om het verhaal even via de toetsen “gestalte” te geven. Het lag in mijn bedoeling om vandaag nog een klein rondje te maken, vrijdag komt er niet van en zaterdag staat de “Poldertocht” op het programma o.l.v. Kees van Hattem. Als er mensen zijn die ook mee willen fietsen, de aankondiging van Kees ziet er professioneel uit :
Start bij de Waerdse Tempel (Stad van de Zon) aan het begin van de Middenweg, bij het tuincentrum in Heerhugowaard. Vanaf 8.30 uur is er thee/koffie. Om 09.00 uur gaan we rijden. Eerste pauze is bij de Breek in Etersheim na 40 km. Consumptie aldaar voor eigen rekening. De tweede pauze is op Marken na 74 km. Lunchtijd. Bij Ilpendam gaan we met de pont over, zelf betalen. Derde pauze is aan de Stationstraat in Oostzaan na 120 km. Vierde korte stop is bij de familie Talsma in Driehuizen.
Onderweg wordt door Marian en Anneke (vanuit de camper) voor de inwendige mens gezorgd: koffie, thee, soepje, nootjes, broodje e.d. tegen een vrijwillige bijdrage.

Mijn ritje van vandaag ging via Zuidoostbeemster, toen ik op de dijk reed bij Oosthuizen had ik een fraai gezicht op een flinke baan tulpen die ik met inzoomen van de camera redelijk kon vastleggen op een behoorlijke afstand, vervolgens naar mijn vaste stekkie en daar weer even het gras gemaaid en gespoten tegen onkruid op de paden en onder de fruitbomen, na het broodje onder de middag nog even mee voor een boodschap bij een tuincentrum en toen weer verder. Deze keer vanaf de Purmerenderweg richting de IJsselmeerdijk en dat is dan nog weer een heel eind, via Kwadijk en Edam kwam ik in Volendam en vanaf de dijk alles langs het IJsselmeer tot aan Scharwoude, in Edam was het nog even zoeken omdat de brug zonder aankondiging was geblokkeerd maar even verder kon ik via een ander bruggetje toch weer op het voor mij bekende pad komen. Later linksaf en via Berkhout naar Wognum enz. en zo kwam ik thuis na 103 km in een heerlijk helder zonnetje.

Geen opmerkingen: