08 mei 2017

Rondje van 212 km

Weer een keer rondom geweest, Bianca is binnenkort jarig en dat viert ze niet door omstandigheden dus dacht ik,  ik ga nu alvast even richting Oudemirdum. Heen over de Afsluitdijk en terug zie ik wel als ik daar ben. Het gaat allemaal goed tot ik een bordje tegen kom met omleiding, tegenvaller maar van de andere kant kom ik nu ook weer eens op andere plaatsen.

Doniaburen, Scharneburen, allemaal nieuw voor mij en even verder kom ik in Workum waar ik wel meer door ben gereden. Als ik bijna in Rijs ben passeert mij een kleine auto en na een lichte claxon zie ik de bestuurster naar het fietspad wijzen, weer zo’n betweter was mijn eerste gedachte, laat maar. Even later bedacht ik dat leek de auto van Bianca wel, zou die mij naar het fietspad verwijzen, onbegrijpelijk. Als ik op haar adres kom rij ik eerst naar achter en zie dat het inderdaad haar auto was, binnen gekomen vertelde ze enthousiast dat ze zwaaide en helemaal geen bestraffende bewegingen maakte. We kletsen heel gezellig onder het genot van koffie met appelgebak en slagroom, ja ja echt "fietserskost". Als ik weer van start ga neem ik de afslag naar rechts richting Lemmer en zo is er geen weg terug meer nu zal het over de 200 km gaan.


De los staande toren van de kerk van Nijemirdum neem ik vandaag ook mee evenals het gemaal bij Lemmer en omdat de familie Bouma iemand helpt aan zoveel mogelijk foto’s van PEN-huisjes neem ik deze ook gelijk maar mee, er staat een bordje op “Lemmer Stoomgemaal”.Na Lemmer ga ik langs het IJsselmeer richting Ketelbrug en ja hoor daar zijn ze weer, de steenzetters langs de dijk, Johan van Dijk met z’n maat leveren vakwerk langs het lijntje.


En zo kom ik later bij Urk met zijn monumenten groot en klein, door naar de Ketelbrug en dan de dijk vanaf
Lelystad naar Enkhuizen volop ongunstige wind en zodoende had ik bij Enkhuizen een hele bak kibbeling verdiend. Door naar huis waar de teller vandaag 212 km heeft bijgeschreven bij het totaal.

2 opmerkingen:

De Bobslee zei

Petje af voor jou Pé! Je blijft het "gewoon" maar even doen, fantastisch dat je dat nog kunt op jouw leeftijd!

Groeten, Adri.

Wilco Pompert zei

Pé, ik sluit mij helemaal bij Adri aan. Gezondheid staat voorop.