10 mei 2017

Windstilte in Noord-Holland


Het blijft nog fris voor de tijd van het jaar maar het is droog en dat is ook heel wat waard. Ik kreeg gisteren een mail van “mijn vriend van langs de weg” Albert van Dijk, hij ging gisteren via Friesland en de Afsluitdijk zijn rondje maken naar de thuisbasis Kampen en vandaag andersom, dus eerst over Lelystad – Enkhuizen. Hij eindigde met de woorden “Auf wiedersehen wenn wir uns wiedersehen”. Ik dacht vanmorgen als ik nou het voor mij min of meer vaste HEM-rondje maak kom ik hem heel misschien tegen. Eerst maar even over de Obdammerdijk om bij Tom en Gerda een bakkie te doen en dan via wat binnenwegen naar Hoorn om dan via de dijk langs het water van het IJsselmeer mijn rondje af te maken.


Het is zo goed als windstil en het volgende wat mij opviel was een ganzenpaartje met kroost op het fietspad en ook een meerkoet die met zijn jong op pad ging zag ik gaan. Op een erf in de Bobeldijk stond een karos uit vervlogen tijd en mogelijk zijn de vaten van wat recentere datum.
Dat het windstil was bleek ook wel uit de driemaster die op het IJsselmeer “dreef” en amper vooruit ging.

Na Enkhuizen zag ik dat een paar mij tegemoet komende fietsers de hand voor de mond hielden, even later was het mij duidelijk er werd gratis vlees aangeboden in de vorm van vliegjes, niet te kort. Ik bleef boven op de dijk fietsen en had er totaal geen problemen mee, het schermpje werkt uit de kunst, alles gaat over mij heen.

Bij Onderdijk lopen de ganzen ook al op het fietspad, even afremmen dan komt alles goed.
Tot slot nog een bewijs van windstilte, het gemaal Lely weerspiegelt in het water wat een leuk plaatje oplevert. Mijn vriend van langs de weg ben ik niet tegen gekomen, jammer, wie weet volgende keer beter. Het is vandaag weer iets boven de 100 km geworden en alle keren is het genieten.

1 opmerking:

Erwin zei

Mooie foto van het gemaal Pé.

Groet
Erwin en Tante Lies