19 juli 2017

In beweging blijven.


Een prachtige dag vandaag, aan het eind pas regen enz. maar voor mij is de etappe in de tour de France van vandaag een bekende. Jaren stonden wij op een camping in Allemond en fietste ik bijna dagelijks even naar boven, of de Croix de Fer, de Col du Glandon of de Alpe d’Huez en noem maar op, ook tijdens de La Marmotte een groot deel van deze route, allemaal “Hemels” als ik die beelden zie. Maar eerst even op en neer naar Oostzaan,

voorzichtig bij de bermmaaier en dan via Hoogwoud even bij “Kippen-Dam” een bestelling doen en dan verder, ook langs de tuin van Gerard en Rina. Als ik later op de Purmerenderweg fiets zie ik de auto van zwager Co staan bij de B&B  aan deze weg, in de remmen want Pascal Korse en zijn vrouw Rosa met de kinderen zijn er dus nog en gaan meen ik vandaag of morgen weer naar Miami. Inderdaad ze zijn binnen en ik wens ze een goede thuisreis wat  overigens overmorgen pas aan de orde is begrijp ik.
Beneden worden er nog een paar foto’s gemaakt en neem ik afscheid van deze sportieve familie uit Amerika. Ik ga door naar Oostzaan en doe daar m’n ding om na de koffie weer huiswaarts te gaan met , uiteraard een kleine omweg.


In “ ’t Twiske” moet ik hier en daar wat omrijden omdat er iets te doen is de komende dagen. Ook door de Bobeldijk kan nog niet dus ook hier omrijden en dan heb ik toch nog weer een beetje geluk.

Waar kom je langs de weg zulke “lekkere” stalletjes tegen met bessen, jam en aardbeien, vooral dat laatste heeft mijn interesse. Stoppen, mijn keus inladen, € 5,- in het daarvoor bestemde bakje en blij en voldaan huiswaarts waar ik na precies 123 km weer binnen was.

Geen opmerkingen: