25 juli 2017

Veel wind maar geen regen

Rondje van 95 km

Het was even omschakelen vanmorgen, eerst voor “Miep Kraak” spelen en daarna weer de sportieveling uithangen, maar het is allemaal goed gegaan. Er is eigenlijk maar heel weinig te vermelden van de rit van vanmorgen, gewoon een H.E.M.rondje met nog steeds de afsluiting van de Bobeldijk en daardoor moest ik een klein ommetje maken.
Entree van de haven van Hoorn

De Halve Maan

De eerste bootjes varen weer uit in Hoorn

De achterkant van "De Krententuin"

Het wachthuisje genaamd "De Krent"
Als ik in Scharwoude kom neem ik de dijk richting Hoorn en stop voor het eerst achter de “Krententuin”, de vroegere gevangenis, om te kijken of “De Halve Maan” er nog steeds ligt. Inderdaad de replica van die ouwe schuit ligt er nog steeds en als ik het terrein verlaat maak ik nog een foto van de achterkant van de “bajes” en ook van het wachthuisje op de toegangsbrug wat de klassieke naam draagt van het complex wat in mijn jeugd bekend stond onder de naam “De Krententuin”.
"Selfie" 1

Selfie 2
Ik vervolg mijn rondje over de dijk naar Enkhuizen en later via Andijk waar ik een paar “selfies” maak in de spiegelende ruiten van het winkelpand van Mobiel.
Sloop begin Koelhuis 4
In Middenmeer ga ik langs de Havenkade om te kijken of de sloop van mijn vroegere “heilige” werkplek al behoorlijk is opgeschoten, maar als ik daar ben is er weinig te zien, een klein beginnetje van wat toen Koelhuis 4 was genaamd. Maar Peter Moors, de huidige bewoner, die ik nog heb gesproken dacht dat er in oktober weinig meer zou staan van het totale complex, kantoor, woning, pakhuis, tussenloods, siloloods en koelhuis 4 waar men is begonnen met de sloop. Dit was het voor vandaag na 95 km door de wind en geen regen. 

1 opmerking:

Willem zei

Kan het me haast niet meer voorstellen dat ik daar een paar jaar geleden veel geoefend heb, later heeft het zeker twee jaar in de steigers gestaan en vorig jaar had ik een uitruk voor binnenbrand in een van de kantoren aan de achterzijde bovenste verdieping.

De "glasbak" is een moderne versie, wordt ook regelmatig door ons bezocht.