04 juli 2017

Nogmaals de Houtribdijk die dicht gaat voor fietsers.

Na de rit van gisteren vandaag maar een kleiner stukje gefietst, slechts op en neer naar de Zuidoostbeemster wat uit eindelijk toch nog 88 km op de teller heeft gebracht. Bij Tiny koffie met koek en wat bijkletsen, daarna nog even aan een tuinlamp prutsen wat niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd, volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Nog even terugkomen op de consternatie van gisteren wat betreft de afsluiting van het fietspad langs de dijk Enkhuizen – Lelystad, mijn conclusie is, zoals ik al vaker heb gesuggereerd, de fietser is een derderangs verkeersdeelnemer. Zonder meer een fietspad afsluiten voor een periode van 18 maanden is absurd en toont des te duidelijker aan dat men op de kantoren van Rijkswaterstaat waarschijnlijk toch nog weer een klus heeft gevonden om veel geld uit te geven, hoewel de eigen werkgelegenheid weer behoorlijk is ingedekt. De Afsluitdijk op de schop, de dijken langs het IJssel en Markermeer op de schop en als toetje ook deze dijk die 18 maanden dicht moet voor fietsers, waar zijn ze mee bezig ? De tijd zal het leren maar dan ook nog een eenmalige enquête houden op een winderige maandag ( 3juli) waarop weinig fietsers zullen passeren. Dan heb je in ieder geval aangetoond dat er “alles” aan is gedaan om de fietser tegemoet te komen. Regeren is vooruit zien en dat zal hieraan ten grondslag liggen.

5 opmerkingen:

Bram Smit zei

Misschien komt er daarna een fatsoenlijk fietspad !!

De Bobslee zei

Misschien wel Bram, maar dan moet het fietspad nog wel wat langer afgesloten blijven waarschijnlijk, zodat er in alle rust aan gewerkt kan worden............

Piet zei

Wellicht een utilitaristische afweging? Het gemiddeld aantal fietsers per dag over deze dijk valt in het niet bij het gemiddeld aantal auto's. Het voordeel van de fietsers (tijdelijk fietspad over een deel van de autoweg) weegt niet op tegen het nadeel van de automobilisten (één rijstrook met verkeerslichten en oponthoud). Dat neemt niet weg dat het erg vervelend is voor de zeldzame fietser die regelmatig over deze dijk fietst.

Belle zei

Volgens mij gaan ze dat fietspad alleen maar verder de vernieling in rijden met werkvoeruigen die aan de autorijbaan gaan werken, zodat auto's wel kunnen doorrijden.

Wilco Pompert zei

Toen ik vorige week over de lel reed kwam ik 1 brommer en vier racefietsers tegen. Weinig verkeer ja, maar 18 maanden afsluiten is bizar lang. Misschien moet rws met busjes plus aanhanger gaan rijden, probleem opgelost! Als ze tenminste continu rijden...