11 juli 2017

Klein ritje rond West-Friesland

Rondje van 84 km
Ik sta er alle keren weer versteld van dat de dagen “omvliegen” nog maar amper is het weekend achter de rug of de nieuwe week is ook al weer aardig op weg om tot het verleden te behoren. Vanmorgen eerst een kraan opereren en van een nieuw afsluitrubbertje voorzien in het toilet, af en toe een drupje is nu weer over. Dan koffie omkleden en een klein stukje ontspannen, bij zus Ria in Blokker ben ik al een hele poos niet geweest dus eerst die kant op.
Fietspad langs de Rijweg

Binnendoor over Oostwoud en Nibbixwoud kom ik op Zwaagdijk om langs de Rijweg te gaan, laatst zag ik dat het afsluitende hek weg was. Ik draaide het oude fietspad op en stond na 100 meter voor een nieuwe afsluiting, gelukkig zag ik een fietser gaan over de weg dus dat moet mogelijk zijn, inderdaad een voor mij nieuw pad. De jongeman die ik voorbij zag gaan was meteen een goede gids op dit nieuwe traject, bij het stoplicht stonden we naast elkaar en meteen stelde hij de vraag “Bent U die meneer van de filmpjes op Youtube”, inderdaad ik heb weleens een filmpje, “Ja maar met zo’n gele fiets bedoel ik, die zie ik weleens” Dus een “filmfan” onderweg ontmoet. Ria is niet thuis dan meteen maar door via Hoorn naar de dijk voor mijn min of meer vaste route.
Langs het water veilig en snel
Duidelijk lijkt mij

Maar in de auto zie je niet alles.

De nieuwe brug in het Wagenpad

Het gaat allemaal als de gesmeerde bliksem en in no time ben ik bij Enkhuizen en zie een bord wat ik nog niet eerder heb gezien, de dijk is dicht , nu al, vraag ik mij af maar dit heeft een oorzaak die mij nu nog onbekend is. Achteraf een storing op de sluis/brug aan de ander kant, het wordt net als de Afsluitdijk. Maar heel weinig automobilisten die gehoor geven aan de duidelijke verkeersborden en rijden gewoon door.


Na Enkhuizen richting Medemblik om kasteel Radboud fietsen en naar huis in Middenmeer net een rondje van 84 km.

Geen opmerkingen: