26 juli 2017

Zo reageert een ANONIEMVorige week las ik toevallig het volgende bericht en reageerde daarop, niet vermoedende dat er verder een gevolg achter zou zitten. eerst een reactie van "anoniem" en besloot toen om deze "figuur" verder maar niet te beantwoorden maar de reactie van éne Eric is super vandaar hier het hele verhaal.


                                        EEN LIGFIETS DAT OP EEN AUTOOTJE LIJKT


Het leek net een racewagentje, wat spurtte het ding vanaf de inrit naar stadsboerderij de Wiershoeck de Beijumerweg op. Het leek wel alsof Max Verstappen door Beijum reed. Niet dat de ligfiets echt racete, maar het zag er meer uit als een raceautootje dan een fiets. Afgelopen zaterdagmiddag zag de Beijumblogger een aparte fiets in het fietsenrek van genoemde boerderij staan.
Zie afbeelding links.
Daar kwam de eigenaar ervan uit de natuurvoedingswinkel lopen en stapte in zijn wagentje. Boven zien we hem in zijn bolide de Beijumerweg opdraaien en op de rechter foto zoefden rijder en voertuig weg.
Toch best met een redelijke snelheid, ondergetekende raad voor de veiligheid een vlag op een stokje aan dat op de autofiets wordt bevestigd. Een ligfiets met open dak. Eigenlijk zou dit ding, zie foto, ook een soort van dakje moeten hebben voor als het regent.              Zeven jaar geleden schreef ondergetekende een eerste bericht over een echte ligfiets op Beijumnieuws.                                                , lees de reacties.

Geplaatst door Johan Fehrmann op 08:36 
3 opmerkingen:

Pé Koomen zei
                                                                                                                                                                Ik fiets al meer dan 160.000 km met een ligfiets en krijg af en toe ook advies oor een vlaggetje en als ik dan aan de adviseur vraag " En wat is je eerste gedachte als je een vlaggetje ziet en nog geen voertuig" en steevast krijg ik dan als antwoord, "Daar komt een kind op een fietsie dus ik kan er nog wel langs" juist en als ik dan aangeef dat zo'n ligfiets weleens 30 of 40 km snelheid heeft dan zeggen ze rij toch maar door zonder vlaggetje.
21 juli, 2017 15:30 

 Anoniem zei
                                                                                                                                            Levensgevaarlijk die dingen
23 juli, 2017 21:15                                                                                                                                         
 Eric zei                                                                                                                                                                  Anoniem u rijd auto? Zo ja sleutels inleveren en auto vernietigen. Alleen al in mijn directe omgeving zijn 8 mensen gedood door auto's. Ik zal je de details besparen als een fietsend meisje door 1400 kg staal tegen een boom geplet wordt! Noem mij 1 geval waar een ligfiets iemand gedood heeft.
Denk na voor je wat neer typt en blijf je rijden niet spelen met alle onnodige speeltjes in de auto dan zie ook ligfietsers rijden
25 juli, 2017 21:27

1 opmerking:

Piet zei

Reacties zijn meestal tenenkrommend, kijk hier maar eens bij de reacties: https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/55934/Ligfietser_botst_in_Blije_op_racefietser_.html
Helaas een zeldzaam voorbeeld, waarbij een ligfietser letsel toedient aan een andere verkeersdeelnemer.
Dit is ook een "leuke": http://www.rtvnoord.nl/nieuws/181128/Woonbootbewoners-maken-bezwaar-tegen-fietssnelweg . Wellicht e-bikes verplichten met vlag te rijden en motorgeluid, zodat je ze ziet en hoort aankomen?