03 augustus 2017

Angstig door de harde zijwindZal ik, of zal ik niet, een beetje regen, geen zon en een nogal harde wind, allemaal dingen die me niet zo aanspreken. Maar ja, de wil is goed, maar het vlees is zwak, zo zeggen ze dat toch en zo zat ik tegen 10 uur weer in de Quest. Ik ga even naar Ben in Wervershoof, gewoon even heen en terug ………….. dacht ik.
De Tussenweg nu, de boerderijen van
 Sturm, Knook, Metselaar en  Buijsse zijn verdwenen.
Langs de Flevoweg en dan het viaduct over de Westfriesevaart nemen naar Medemblik.
Alles is al achter de vangrail

Even proefzitten en wie weet ....
Enkele honderden meters voor mij zie ik iemand op de racefiets gaan maar bovenop de brug stopt hij en draait naar links, zet zijn fiets over de vangrail en gaat zelf ook naar de andere kant, wat krijgen we nou vroeg ik me af. Stoppen en een praatje maken wat achteraf steeds langer en langer werd. Hij kwam nu vanaf Julianadorp en reed via de knooppunten route maar daar klopte niets van, zodoende zou hij nu afdalen langs het talud naar de Medemblikkersluisweg maar voor hij daar aan toe was verstreek de tijd, kletsen en kletsen maar. Hij kwam uit het zuiden van Zuid-Holland en reed een “groot” rondje over enkele dagen. Al pratende kwam de vraag: “Mag ik een keer in die fiets zitten” geen probleem en zo is er mogelijk een nieuwe “Velonaut” in de dop geboren. Hij zou de foto, die ik had gemaakt met zijn mobiel, doorsturen aan zijn vrouw en vertellen dat hij een nieuwe fiets had gekocht. Uiteindelijk zijn we elk weer onze eigen weg gegaan na deze leuke ontmoeting, hij naar beneden via het talud en ik via de vaste route ook naar Medemblik.
Hij wist nog dat "opa Pé" een gele fietsauto had
Eerst naar Ben in Wervershoof, toen naar Aad en Ans en tot slot nog even naar zus Ria in Blokker die haar kleinzoon te logeren had en nog precies wist dat “opa Pé” een gele “fietsauto” had, en hij had hem maar 1 keer gezien zo’n jaar of 2 geleden. Dan verder en de bedoeling is om richting Alkmaar te gaan maar donkere wolken hebben me doen besluiten de koers te wijzigen en over de dijk naar Hoorn en Enkhuizen te gaan.
Surfwind bij Schellinkhout

Flinke golven

Ook bij het strandje van Frans was het heftig
Frans z'n strandje

Steeds minder zeil langs de mast

Ik kom er op de dijk achter dat het echt stormt, zonder één trap vliegt de teller naar ver over de 40 km, en zwieperde de fiets angstig over dwars dat geef ik eerlijk toe. Na hooguit 2 km zit er een bocht in de dijk en wordt veiliger en durf ik wel verder te gaan en de snelheid wat op te voeren. Via mijn vaste pad door Enkhuizen wijk ik toch weer af en ga verder over de weg en niet via het smalle fietspad boven op de dijk en zo kom ik via Andijk ,Wervershoof en Medemblik weer in de polder na 103 km.

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Oops Pé,
Jij durft. Ik heb de Quest thuis gelaten. Wel een stukje met de speed pedelec gereden maar snel weer omgekeerd. Bft 7 met vlagen van Bft 9 is een brug te ver.
In Akersloot is een grote boom over de A9 gewaaid en op een vrachtwagen beland.
Ook van onze treurwilg zijn flinke takken afgebroken.

Willem zei

Om 17.15 kwam de wind ruim van achter en ik haalde de 35 zonder trappen maar het effect van de rukwinden was zo sterk dat ik hem niet harder dan 20 wilde laten rollen.
Vanaf Oosthuizen konden de teugels weer gevierd worden maar eigenlijk stond er te veel zijwind om met een gerust hart gas te geven.
Verstandig zeiler overigens! Ik had met mijn boot het water niet op gekund want ik kan niets reven alleen de fok of het grootzeil eraf de Spinaker zou ik in de kist laten liever met minder zeil thuiskomen dan stoer met teveel zeil je mast of boot verspelen.