24 augustus 2017

Vast rondje


Weinig nieuws onder de zon vandaag, een kleintje heen en weer naar Tiny om het gras weer even te maaien maar verder geen uitspattingen.

Als ik zal beginnen zie ik drie witte bollen op het gras liggen, bij nadere inspectie blijken het 3 paddenstoelen te zijn van boven zijn ze flink aangevreten, mogelijk slakken, maar ook aan de onderkant zien ze er niet op z’n voordeligst uit. Als ik klaar ben en net mijn fietsschoenen weer aan heb komt Tiny thuis en dan blijf ik uiteraard nog even, kletsen en samen een broodje eten en daarna richting Middenmeer. Ik ga via Middenbeemster en mogelijk is zwager Tom bezig in het huis van zijn zoon, later bleek dat hij er niet was.


Als ik op het fietspad langs de Rijperweg rijd zie ik een dame afstappen en met haar fototoestel in de aanslag wat opnamen maken. Ik stop even en hoor en zie ook een enorme rups, ik schat tussen de 8 en 10 cm, voor mij een onbekend exemplaar, niet dat ik zo thuis ben in dat wereldje, maar ik vind dit een hele grote en aparte kleuren.
Even verder zie ik nog een haasje tussen de koeien en schapen, het is “mikken” om het beestje alleen op de foto te krijgen. In mijn rondje passeer ik de Obdammerdijk en ga even bij Tom en Gerda langs, “Nu de deur wel vast” vraag ik, ze moeten er allebei om lachen.
Gerda vraagt nog wel of ik onbespoten pruimen wil, ze heeft al tientallen emmers weggegeven maar bij mij is geen interesse hoewel er nog genoeg liggen. Uiteindelijk ben ik weer opgestapt en kom na 87 km weer in Middenmeer waar ik bedenk dat het leven toch wel mooi is.

Geen opmerkingen: