22 augustus 2017

Zomerzon en weinig wind


Komt de zomer nog of heet dit al nazomer, het zal het laatste wel zijn maar zulke dagen zijn onvergetelijk. Als eerste vanmorgen de wasmachine voeden daarna een glutenvrij broodbakken en vervolgens koffie met koek en omkleden. Even op en neer naar de “Zuidoost” Tiny weet dat ik langs zal komen dus bellen is niet nodig.

Het eerste wat mij onderweg opviel was de Friese wimpel in het dorpje Oosthuizen in Noord-Holland, ik denk dat dit echte Friezen zijn die hier wonen. Als ik bij Tiny kom staat haar elektrische fiets achter het huis klaar om schoongemaakt te worden. Afgelopen week zijn we een dag of 4 naar de Veluwe geweest en hebben daar alle dagen een stuk(je) gefietst en in zo’n zandgebied neem je allicht wat mee als het onderweg ook af en toe nog wat regent.
Even de waterslang er over en schoon is hij weer, ook mijn “hustuinenkeukenfiets” moest er aan geloven maar hij is weer als nieuw na de wasbeurt. Een tijdje gezellig bijkletsen en na de lunch weer verder of terug naar Middenmeer en dan begint het gedonder weer, mijn retourtjes gaan altijd met een omweg en ook vandaag weer.
Net buiten Kwadijk zie ik een behoorlijk perceel zonnepanelen, of dit nou mooier is als windmolens voor energie ik betwijfel het, maar smaken verschillen.
Op naar de dijk langs het water via Volendam en Edam waar ik, na de drukke “Dijk” in Volendam, nog even deze zeilboten “mee pik” mooi gezicht vind ikzelf.

Eenmaal dichterbij huis neem ik de afslag via de Lekermeer, mogelijk zijn er nog aardbeien, ik heb geluk een heerlijke volle bak voor € 2,50. Echt landelijk hier ’t stikt van de koeien onze melkleveranciers, er lopen en liggen er zat.
Als ik de polder in ben gegaan via Lambertschaag wordt ik achtervolgd door een motorrijder, als hij naast me komt zie ik wie het is, Matthijs Leegwater. Stoppen en even kletsen, foto maken nog even kletsen en weer verder. Matthijs keert om naar Twisk te gaan en ik moet nog ongeveer 8 km naar
Middenmeer en passeer nog een aardappelrooier die net wat pech heeft, hij staat stil en er komt geen product meer over de band. Nog heel even en de rit van vandaag is weer ten einde met ruim 104 km

Geen opmerkingen: