07 augustus 2017

Een rondje over de dijken nu het nog kan.


Het is vroeg vanmorgen als ik wakker wordt van een “tring” van mijn mobiel die aan de oplader ligt vlak bij mijn bed. Het zijn een aantal foto’s die van de andere kant van de wereld zijn verzonden, omgeving Borneo. Omdat ik toch van plan was om rondje om te gaan leek het me meteen mooi tijd om dan ook meteen maar te beginnen met de ochtendrituelen. En zo zat ik al op tijd te kranten met koffie en een heerlijk ontbijt, tijd om daarna de fiets “in te laden” het is een vast patroon dus zo geregeld, voor de zekerheid neem ik een dubbele boterham mee plus een banaan, ik weet niet of de familie in Oudemirdum thuis is maar dan kom ik in elk geval weer zonder trillende benen thuis.Waarom over de dijk Enkhuizen – Leleystad, pure nostalgie, straks is het 1,5 jaar niet meer mogelijk, het fietspad gaat vanaf 1 november dicht t/m volgend jaar juni, dan tijdelijk juli en augustus 2018 open en daarna m.i.v. 1 september weer dicht tot juli 2019. Ton ten Brink heeft het “monumentje” nog weer een keer in een nieuw jasje gezet en ik neem meteen een paar foto’s boven op de dijk, triest dat Rijkswaterstaat de fietsers ook al als ondergeschikte verkeersdeelnemers kwalificeert en protesteren helpt niet.
Het gaat allemaal verder heel vlot en langs de windmolens naar de Ketelbrug gaat als gesmeerde koek, het wordt bijna een vaste route.
Aan het eind van de Ketelmeerweg staan 3 “Belzen” te wachten op werk, mijn opa zei altijd een “Bels” is oersterk in zijn werk maar verder heb je er geen donder aan. In Oudemirdum zijn zowel schoonzoon Siebo als dochter Bianca thuis, vakantie en we drinken buiten koffie uit de wind en in de zon.
Na een uurtje vertrek ik weer naar het noorden om bij de kop van de Afsluitdijk te komen het gaat weer voorspoedig en op een bepaald moment zie ik een nieuw bord, “Welkom in Noord-Holland” nooit geweten dat het pas op een paar kilometer voor Den Oever Noord-Holland is, Friesland heeft een lange dijk dus.

Bij Middenmeer zijn ze aan het combinen, voor diegenen die niet weten wat dit is, gewoon maaidorsen van graan in dit geval tarwe maar dat het stuiven kan is hierbij wel duidelijk. Nog even een foto maken van de GPS waar de totaal afstand van 204 km opstaat evenals de gem. en maximum snelheid en dat in de maand dat ik hoop 77 jaar te worden, beetje kalmer aan volgende keer hoop ik.

2 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Petje af Pé, wat heb jij toch een grote motor.

Pé Koomen zei

Slechts 1 PK Wilco