21 augustus 2017

Middenmeer Afsluitdijk Oudemirdum en terug.


Ik had vandaag geen zin om over de dijken te gaan dus werd het een retourtje over de Afsluitdijk. Op tijd van huis en zodoende koffietijd in Oudemirdum, het was windstil en er leek wel niemand wakker te zijn, of men slaapt uit vandaag of men is nog met vakantie, wat een rust.
Bij het monument toch maar even in de remmen, de zon staat zo mooi achter Cornelis Lely dat geeft vast een leuk effect. Aangekomen in Oudemirdum staat Bianca bij de waslijn en even later met een ragebol achter de spinnen en webben aan. Siebo komt even later ook bij de koffie met koek, evenals de kleinkinderen Thimo en Fleur die nog twee weken vakantie hebben terwijl Siebo aan zijn laatste week is begonnen.
Al kletsende zei m’n schoonzoon op een bepaald moment “Pé, ik zou wel eens in de Quest willen rijden mag dat” natuurlijk, en zo werd er van schoeisel gewisseld en na wat instructies ging hij van start richting het Mirnser-klif. Toen hij even later weer terug kwam was het duidelijk, om 40 km te rijden is een fluitje van een cent want dat haal je gemakkelijk. “Dus gelijk bestellen” vroeg ik “Nee, dan moet ik eerst met pensioen zijn” geduld hebben.
Het leek Fleur ook wel wat dus wisselen van schoeisel en hup daar ging mijn enige kleindochter, gek van paarden maar een mountainbike of andere sporten gaat ze ook niet uit de weg al is ze nog maar 15 jaar. Tegen de tijd dat ze terug kan zijn ben ik naar de weg gelopen om een klein stukje te filmen als ze weer aan zou komen en dat is redelijk gelukt, de volgende link aanklikken https://youtu.be/yglIZjy0ZcY dan komt ze eraan als alles werkt zoals ik verwacht.
Toen ik weer richting N.H. ging zag ik bij de afslag naar de Afsluitdijk een echtpaar met een paar kinderen met ligfietsen bovenop de dijk gaan, volgens mij is daar geen fietspad en anders is het niet lang. Ze stoppen en zwaaiden, ik remde af en riep dat het in een Quest veel idealer was, “Die heb ik ook” was de reactie, “Kom jij niet uit N.H. en ben je niet in de 70” “Ja volgende maandag 77” “Maar je naam weet ik zo gauw niet” toen ik die noemde, “O ja, ik weet het weer, ik heb zelf die Quest in de Friese kleuren, ik lees vanavond je blog wel”
En zo doe je weer een ervaring op en krijg je het idee dat je begint te behoren bij de categorie “Bonte hond” ook na de 176 km van vandaag.

2 opmerkingen:

Wijnandt zei

Ja Pé,

dat gaat nog veel verder: het meer Noordelijke deel van Noord-Holland wordt "in onze kringen" vaak aangeduid als "het land van Pé".
Wen er maar aan... :-)

Willem zei

Was vandaag Top weertje Pé ook op het water heerlijk, net niet te veel wind af en toe wat vlagen maar da's mooi.