31 augustus 2017

Mooi weer en nog mooiere ronde


Hoera wat weer een geweldige dag, zon, wind en water alles was aanwezig maar gelukkig geen hemelwater simpel gezegd geen regen. De regenmeter heeft bij mij 42,8 mm bij elkaar gespaard, een barre dag, ik had echt huisarrest.

Maar vandaag kon alles weer, eerst even kijken of de sloop van mijn vroegere werkplek al is gevorderd, ooit ZWM toen Zuiderzeepolders en tot slot Agrico, nog een paar weken en dan is alles weg. Nog in gedachten hoe ik hier ooit ben begonnen en de hele opbouw heb meegemaakt ben ik richting Medemblik gegaan om m’n vertrouwde rondje te maken.
Er is op dit moment nog geen zon maar de wolken geven toch al prachtige beelden vooral met de windmolens die synchroon lijken te draaien (de rechtse staat stil) maar dat is niet te zien op de foto.
Na Medemblik kom ik bij Onderdijk, omhoog via het fietspad en dan volle snelheid naar beneden, helaas deze keer flink in de remmen, zo’n mortelwagen is even te zwaar om opzij te drukken.
Dan via Wervershoof naar Andijk waar een lieve oma met de wandelwagen aankomt waarin ze de meisjes-tweeling van het mooie weer laat mee genieten.
De route gaat steeds door en bij Enkhuizen staat momenteel een bord wat menig fietser niet erg kan waarderen, ik ga er nu al vanuit dat die periode ruimschoots zal worden overschreden, er is per slot van rekening nog maar weinig van dit soort grotere werken van Rijkswaterstaat op tijd klaar gekomen.

Bij de Hoornse haven is alles rustig en ook bij de Hoofdtoren is weinig tam tam.
Dan nog even een klein ommetje via Scharwoude naar Grosthuizen waar een aantal on-Nederlandse bomen staan.
Bij de “ingang” van de Wieringermeer heb ik nog even oponthoud van een sportieve fietser, de man maakt een week-trip door noordelijk Nederland en komt uit Istanboel en is nu op weg naar Friesland.
In Middenmeer nog even kijken hoe het bij de slopers gaat en jawel hoor weer een hoop platen verwijderd. Deze keer was de rit net geen 100 km de teller bleef op 99 km staan.

Geen opmerkingen: