10 augustus 2017

Super kort ritje


Het zal vandaag een kort ritje worden, regenachtig en weinig zin om ver van huis te gaan. Vorige week was Ben thuis en vandaag zal hij er ook wel zijn dus op naar Wervershoof. Als ik bijna bij broer Ben aan zal komen zie ik Dirk de Vries lopen, de man die 1000 keer rondje IJsselmeer wil rijden. Dirk is al dicht bij de 900 keer maar na de laatste berichten over het sluiten van het fietspad, gedurende 1,5 jaar Enkhuizen- Lelystad, is zijn planning hopeloos in ’t honderd geschopt. In september heeft Dirk nog een overleg met een dame van Rijkswaterstaat of de uitvoerende organisatie het zal mij benieuwen of de “taxi-bus” op tijd zal rijden als Dirk zijn rondje maakt. Tijdens dit kletspraatje zit ik comfortabel in de Quest en later blijkt Ben niet thuis te zijn maar na 1 km zie ik hem staan, kletsende met een kennis. Ook nu zit ik weer comfortabel in de Quest en hebben we drukke praat over onze kinderen die op vakantie zijn of gaan. Vervolgens even naar zus Margriet die moeilijk loopt en fietst, na de koffie verder over Zwaagdijk waar ik een kennis zie lopen met een kruk, Jaap Luken blijkt tijdens een Oldtimer tocht in ’t Gooi bij een koffiestop te zijn gestruikeld in het etablissement met noodlottig gevolg, een gebroken heup.


Als ik mijn weg weer vervolg bedenk ik dat ik straks de foto’s van de bloeiende knolbegonia’s goed kan gebruiken om mijn blog wat kleur te even.


Aan het eind van Zwaagdijk via Wognum richting Wadway en Opmeer waar ik langs het “Scheringa museum” ga dat weer in de kijker wordt geplaatst omdat het opnieuw in de verkoop gaat. Zonde van zo’n mooi gebouw dat er al jaren niets mee wordt gedaan en nog niet afgebouwd, wordt het langzaam een bouwval, wie weet wordt het toch nog iets waar de gemeenschap wat mee kan. 
Af en toe wat lichte regen en zo was ik na 56 km alweer thuis.

1 opmerking:

Unknown zei

Leuk verhaal Pé