08 augustus 2017

Ik kwam in Siberië terecht.


Er was vandaag weinig nieuws onder de zon, er was helemaal geen zon, ja mogelijk achter de wolken. Ik was van plan om bij Tiny even het gras te maaien vooral omdat men denkt dat het op korte termijn zal gaan regenen. Dus op naar de “Zuidoost” en laat ik meteen maar proberen of ik alweer door de Bobeldijk kan met de fiets. Ik ga dan binnendoor en kom dan automatisch halverwege Bobeldijk uit en moet dan wel ontdekken waar ik officieel niet langs kan of mag. Nou mooi niet, van mijn plannen komt niets terecht, op de afslag binnendoor staat ook netjes een bord dat Bobeldijk is afgesloten met een “mooie” gele pijl waar ik heen moet. Dan maar via de omleiding wat in afstand hetzelfde is om in de “Zuidoost” te komen. Meteen maar gestart met de motormaaier om voor de eventuele regen klaar te zijn, de lucht zag er een moment nogal dreigend uit maar het bleef droog.Na de koffie en later een broodje ben ik weer huiswaarts gegaan via Middenbeemster en De Rijp, vervolgens Graft en Noordeinde waar ik deze keer links ga i.p.v. rechts.

Ik zie wel waar ik uit kom, op een doodlopende weg bleek later bij een groot bord waarop stond dat ik in Siberië was, omkeren en een andere weg nemen. Al heel gauw zat ik weer op wegen die ik al meerdere keren onder de wielen had gehad en zo kwam ik via de Mienakker,

waar de sloot net werd uitgebaggerd, weer richting Middenmeer, waar ik opvallend veel koeien bij elkaar zag staan en liggen in Aartswoud. De laatste kilometers kreeg ik nog een licht buitje maar dat was geen probleem na deze 98 km die weer in goede gezondheid zijn afgeraffeld.                                                                                                 

1 opmerking:

Gert Reilink zei

Siberie, leuk. Vroeger duurden die tochtjes langer dan een dag.

Mijn favoriete rondje met gekke namen:
Sinaai, Sint-Niklaas
Philippine, Nederland
Pyramide, Nederland
Turkeije, Nederland
En dan via Stinker en Blinker weer terug