09 augustus 2018

Een indrukwekkend stukje voorwerkJe zal het maar hebben, nou ik had het, een ontstoken talgklier op mijn rug en dat zit niet lekker in een Quest vooral omdat het gevalletje midden op zat. Even een afspraak gemaakt met de dokter en met een simpele snijbeweging werd alles opgelost dus vanmiddag weer even een klein rondje proberen en dat ging goed. Het voornemen was om voor, of rond half 3 weer thuis te zijn omdat er volgens de buienradar rond die tijd wel grote kans was op regen. Een HEM rondje zit er zodoende niet in dan wordt het net te laat, een beetje improviseren en zo ging ik via Medemblik naar Wervershoof.
Het fietspad vlak langs het water

Na zo'n fles is opruimen niet meer mogelijk
Het is tegenwoordig mogelijk om vanaf Medemblik tot aan Wervershoof op het fietspad te rijden zonder de weg te moeten oversteken, een nieuwe blik op open water en een rustbank waar de resten van een alcoholisch feestje niet meer konden worden opgeruimd, best voor te stellen als je die fles leeg hebt gemaakt.
Neef Joost met Amos

Echt liggen in de ligfiets
Ik ga via de Tolweg naar Hoogkarspel en dan door naar Blokker waar Joost en Karen met hun zoon Amos bij Joost zijn vroegere thuis verblijven vanuit Singapore, heel even bijkletsen en dan weer door want om half 3 zal het foute boel zijn. Voor Amos is het echt een ligfiets, maar als hij later wat groter is past het vanzelf.
Een grote zwanen familie
Weer naar Middenmeer via de Bangert  en Zwaag , in de Bangert is de familie zwaan druk met toilet maken bezig.
Draadeinden voor de windmolen

Twee stoere werkers

Enorm wat gaat er veel ondergronds

Het heeft straks ook wat te houden

En alles moet er nog aan vast gemaakt worden
'
Een blik vanaf het viaduct, rechts de A7
en op de achtergrond alles Microsoft
Dan net buiten de Wieringermeer langs de A7 zijn kort geleden 6 windmolens gesloopt en door verkocht naar Polen, ze zijn nog prima zegt men maar hier komen wel nieuwe molens waarvoor laatst beton werd gestort in schuine gaten in de grond. Nu kon ik van dichtbij bekijken wat er allemaal nodig is om een grotere molen veilig op te zetten, onvoorstelbaar beton en ijzer, niet tekort. Twee Duitse mannen versleepten de hoeveelheid betonijzer richting voetplaat waar de molen straks bovenop zal komen te staan. Een kort ritje en toch weer iets speciaals gezien op de 55 km van vandaag.Geen opmerkingen: