21 augustus 2018

Wat is 12 12 12 ....... en dat met deze Quest


Vandaag 103 km

Dinsdag 21 augustus, nog één week en dan die dag fiets ik niet, oorzaak een jaarlijks terugkerende gebeurtenis en ik hoop nog heel lang. Vandaag kan ik dus mijn gang nog gaan en dan is de bestemming al snel vastgelegd, op naar de “Zuidoost”.
Aardbeien genoeg
Na zo’n kilometer of 10 bedacht ik dat ik wel via de Zuidermeer kon gaan, misschien zijn er nog aardbeien langs de weg. Het klopt helemaal in het stalletje staan nog volop van die prachtige rooie vruchten en met € 5,- zijn er twee doosjes voor mij om in de Quest te plaatsen. Als ik bij Oosthuizen ben gaat mijn mobiel, het is Tiny en ze vraagt waar of ik rijd en het gevolg is dat ze meteen koffie gaat zetten. Heerlijk een “bakkie” met koek en later nog één, we kletsen over dit en dat en na de lunch stap ik weer op om via een kleine omweg weer in Middenmeer te komen.
Tiny heeft naast appels en bessen ook druiven

Veilig langs de weg
Ik zie op Jisperweg, een zijweg van de Zuiddijk, een heel aantal pony’s en paardjes lopen onder begeleiding en op het zelfde moment passeert mij een “speedboot” op het Noordhollands-kanaal die ik niet in kon halen ondanks dat ik geregeld 40+ op de teller had.
Motor pech ? 
Jammer voor de mannen, de rook werd steeds heftiger en even later was de snelheid helemaal over.
Volgens mij is het Kees van Hattem
Op een bepaald moment zag ik een gele Quest op de Noordschermerdijk rijden richting Heerhugowaard, volgens mij was het Kees van Hattem, zelf reed ik op de Lange Molenweg in tegenovergestelde richting.
Cor Boots 87 jaar maar geregeld een rondje op de fiets
Aan de rand van de Heerhugowaard reed ik iemand achterop die ik op afstand meende te herkennen, inderdaad Cor Boots vroeger van Wester-Zwaagdijk die met zijn 87 jaar nog geregeld een rondje maakt op de fiets al is het dan met elektrische ondersteuning. Stoppen en kletsen, Cor was dit jaar zelfs nog op vakantie geweest en zelfs heel naar Peru waar een kleinzoon van hem ging trouwen.
De werkelijkheid is nog zotter 12 12 12 km
met deze Quest
Thuis even een foto van de teller die er vandaag 103 km heeft bijgedaan en nu op een typisch getal is gekomen, na de 100.000 km begon hij opnieuw en geeft nu 21212 km aan. Dus samen het unieke getal van 12 12 12 km

1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Dag Pé. Klopt! Ik reed een groot rondje de Waard. Morgen met Sebastiaan rondje Waterland.Groeten Kees.