13 augustus 2018

"Van wie ben je d'r ien"
Het zit niet mee vandaag, de regen valt op verkeerde momenten. De berichten voor vandaag waren min of meer somber maar vanmorgen toen ik wakker werd viel het alles mee. Eerst wat boodschappen doen dan op "verjaarsvisite" bij zus Ans die haar 72e verjaardag viert en omdat de buienradar aangaf dat het toch wel mee zou vallen zou ik vanmiddag nog even een rondje wegtrappen. Onderweg in de auto hoorde ik van de lokale weerman Jan Visser dat het vanmorgen inderdaad wel mee zou vallen en dat de buien vanmiddag talrijker zouden worden, voor mij dus een behoorlijke misrekening. Het klopt allemaal niet met de Quest op pad, het regent nu volop en het laatste kwartier is de meter van 0,4 naar 13,2 mm gegaan. Dan even iets anders op 19 juli had ik een stukje op mijn blog geschreven over een ontmoeting vlak bij huis met een naamgenoot, op zich niets bijzonders maar dat die meneer er een eigen verhaaltje van heeft gemaakt en dat in een krant vermeldt wist te krijgen wist ik niet, hij vertelde dat hij Peter Koomen heette en ik ben gewoon Pé, dus ietsje soberder, later vroeg hij: “Van wie ben jij d’r ien en weer weun je” mijn antwoord was , “Van Gert Koomen en ik kom van Zwaagdijk en woon in Middenmeer” Ja dat is een Westfriese eigenschap als je met iemand in gesprek raakt en het wordt wat interessanter dan volgt al snel de vraag zoals hij ook schrijft “Hoe heet je en van wie ben je d’r ien”.

Ondertussen kreeg ik ook nog een foto binnen van Elise de vriendin van neef Hugo Wester die hem had gemaakt in Edam waar ik even bij ze langs was geweest. En die bloem blijft alle jaren dezelfde en zal nooit veranderen door de jaren heen maar blijft wel mooi. Mogelijk morgen weer een echte fietsverslag en niet zo’n verzameld “gezwam”.

2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Dag Pé. Leuk zo’n bericht! Zo zat ik ooit aan de koffie bij het theehuis van Overleek. Vraagt me iemand “ zedde gij er ene van Piet van Hattem” Ik kende de hele man niet! Leuk toch. Groeten Kees

Pé Koomen zei

Ja dat weet ik nog Kees ik zat naast je.����