10 april 2024

Beelden van dichtbij en van heeeeeel ver weg.

 


Het is weer een prachtige dag aan het worden, eerst nog wat bewolking maar later zal de zon er flink bij zijn. Mijn zoon die al vanaf zijn militaire dienst een overheidsfunctie heeft als agent heeft al heel wat “stations” afgewerkt, begonnen in de hoofdstad toen N.H. Recherche werk, meldkamer in Alkmaar en ga zo maar door. Zijn vorige werkplaats was Amsterdam meen ik, maar hij voelde zich meer aan getrokken tot het hogere noorden en zit nu in Den Helder, en die gaf vanmorgen door dat hij vandaag thuis was voor koffie, dus de rit was geregeld. Eerst even de banden op spanning brengen, voor 7 atm. en achter 5 atm. ziezo dat is weer voor een aantal weken klaar en dan op naar Alkmaar. De temperatuur valt eigenlijk wel een beetje tegen, ik had het warmer verwacht , maar goed aan het eind is er koffie en kunnen we bijkletsen.


Als we daar zo zitten geeft mijn mobiel een seintje, ik open en daar zijn van kleindochter Fleur, weer een aantal foto’s vanuit Australië, die meid bevliegt alles wat op haar weg komt, zelfs een stukje video waar ze onder zich een haai ziet zwemmen. Het Great Barrière Reef wordt nu met een bezoek vereerd, wel prachtig allemaal maar van de andere kant denk ik, was ze maar weer thuis. Maar goed mijn ritje naar Alkmaar is goed verlopen en de cappuccino was prima.



Als ik weer verder ga zie ik na Sint Pancras een aantal ganzen met kroost, echt een teken dat het voorjaar is.

Als ik eenmaal weer langs het water kom zie ik een dame die in zomertenue in de kano zit, gelukkig is het zonnig.

Langs de Noodervaart zijn ze nog steeds bezig om de fietsbruggen te plaatsen wat net als alles bij overheidsinstanties veel te lang duurt.




Op heel veel plaatsen zie je bloeiende velden met hyacinten en tulpen, gewoon een kleurig voorjaar.

Ook in de Wieringermeer wordt veel werk verzet op de akkers, ploegen kulen, spuiten en zaaien, alles kan je tegenkomen. En voor dit alles reed ik vandaag 80 km.

Geen opmerkingen: