08 april 2024

Gewoon Noord-Holland

 

100 km

En het is weer een redelijk mooie dag, niet direct scherp zonnig maar het is droog en af en toe zie ik een glimp van de zo broodnodige zonnestralen. Vorige week hoopte ik al dat het maandag nog droog zou zijn om dan in de “Zuidoost” even het gras te maaien. Het is meer mos dan gras en op de zware Beemster klei is de doorlatendheid na jaren ver te zoeken het water blijft er vaak lang staan. Dus zaterdag en zondag drogend weer en waarachtig vanmorgen was het te doen, hier en daar was het nog uitzonderlijk nat maar het is gelukt.


Ik was al op tijd omdat ik ook wel nieuwsgierig was naar de afsluitingen op de Oostdijk richting Purmerend want i.v.m. de reparatie van de brug over het Noord-Hollands kanaal zijn alle wegen afgesloten. Ik ging er al vanuit dat ik zonder problemen door zou kunnen fietsen en inderdaad wel een bord wat aangaf dat er één en ander loos was maar verder was er niets te zien en die keren dat ik de A7 kon zien reed daar ook alles gewoon door en was er geen filevorming te zien op dit tijdstip van de dag. Toen ik op mijn adres was kon ik meteen starten, eerst de machine schoonmaken en de vergaarbak legen wat haast niet mogelijk was, het zat er vast in. Maar goed, benzine vullen en starten wat heel vlot ging. Dan het stuk berm langs de weg en alles zag er weer prima verzorgd uit. Als ik weer huiswaarts ga besluit ik om via de “andere” kant te gaan dan moet ik onder de A7 door om langs het Noord-Hollands kanaal te kunnen fietsen. Tot m’n verwondering was alles als het ware in rust en behoudens wat stijgermateriaal  was  van onderhoudswerk niets te zien.

Richting Spijkerboor waar een pontje vaart staan heel wat mensen te wachten de eerste groep wordt al overgezet en de rest volgt straks, er werd gevraagd of er foto’s gemaakt mochten worden van de Quest, geen probleem ‘het bleken allemaal Engelsen. Het werk op het land gaat door er wordt weer gezaaid.






Wat vandaag wel opviel, ik zag, na gisteren voor het eerst, vandaag tot 3 keer toe een rijdende robot in de tulpen arealen zag rijden, nog nooit eerder begrepen dat deze helpende “handen” bestonden. En het bloeien wordt steeds mooier ook op deze 100 km genieten. En uiteraard weer een stukje van de route om mee te fietsen

https://youtu.be/ZjO0LxzbgVY

1 opmerking:

Kees zei

Pé, zoek op het internet maar eens naar “tulpen virus robot”