07 april 2024

Felle zon op zondagmorgen

 


Het is zondagmorgen en straks ga ik naar Zwaag waar ik ben uitgenodigd voor een bakkie koffie bij Leo en Riet. Het is zonnig maar er staat wel een vrij harde wind uit het zuidwesten maar we zullen zien. Ik had aangegeven dat ik zo rond half 11 ongeveer zou komen, het werd wat later want de zijwind was toch krachtiger dan ik had verwacht. Het was gezellig en alle beelden van de laatste dagen werden besproken, van een kauwtje in de openhaard tot een sleutel die werd gerepareerd.


Dan weer opstappen en waar ga ik nu heen het werd wat kris kras door de noord kop en dat begon in Bobeldijk waar Mark Zuidhof vanuit zijn huis een mooi uitzicht heeft op een perceel tulpen dat volop in bloei staat.

Een heel aantal kilometers later zag ik een machine aan het werk waar over ik al veel had gelezen en gehoord, een robot die afwijkende planten er uit pikt in een perceel tulpen wat voorheen allemaal met het blote oog moest gebeuren door in slow motion tussen de paden in een perceel te doen.




Later via de Obdammerdijk naar Middenmeer  waar ik nog even ben gestopt bij de ECO vijver bij de Alkmaarsebrug om te kijken of de schildpad nog was te zien. Even de rand langs speuren en het leek wel of daar in de verte iets was, wat er op leek. Inzoomen met de camera en thuis zien of het iets is geworden en inderdaad hij was er weer. En dat alles op een zondags rondje van 67 km met een felle zon die is te ervaren in de volgende link  ……….

https://youtu.be/VAymY6bXYFE

Geen opmerkingen: