06 april 2024

'Het Paard" van Marken

 


Denk nou niet dat ik van slag ben, zomaar op zaterdag een fietsdag, nee dat zit heel anders, waar ik zo graag verblijf is even niet thuis dus dat wordt dan meteen nuttig ingevuld en dan ook nog dit aantrekkelijk weer. Hoewel dat stralend zonnig maar matig is, veel sluier bewolking en een behoorlijke wind maar ideaal om een rondje weg te trappen.


Ik had al een tijdje in m’n hoofd om weer een keer naar Marken te gaan en kijken of “Het Paard” er nog steeds stond en dat leek me vandaag de gelegenheid. Er is vandaag weinig verkeer langs de weg en wandelaars en fietsers zie ik ook nog niet dus de rit naar het voormalige eiland gaat overal geruisloos in bijna “één adem” , nou ja jullie begrijpen het wel.

Terug linksom vanaf de stop tot aan het dorp waar ik de verkeerde weg neem en vastloop omdat er gewerkt wordt met groot materiaal op mijn route dan keren en via een andere weg weer op huis aan.

Bij de klompenmakerij was nogal belangstelling en er stonden ook nog een aantal buitengewone maten om de aandacht te trekken.





Later ook nog een paar plaatjes onderweg geschoten van dingen die opvallend waren en zeker de kleurenpracht van de bollenvelden. Al met al werd dit 130 km genieten van een schraal zonnetje en op de terugweg de wind voornamelijk van achteren. Een klein stukje video is van net voor het dorp tot aan “Het Paard”. De onderstaande link enz......... we gaan.

https://youtu.be/FN9h43WjIk8

Geen opmerkingen: