09 april 2024

Te veel wind en te lage temperatuur

 


Het weer speelt voor mij toch wel een enorme grote rol, vanmorgen werd ik wakker rond 6.30 uur en zag dat het weer droog was na een nacht met , inderdaad onweer, en regen. Het waaide stevig maar dat zal geen bezwaar zijn voor een rondje trappen. Eerst wat boodschappen doen maar toen voelde het al wat frisjes aan met een windje uit de verkeerde hoek. Maar goed na de koffie omkleden en gaan, ik zal wel zien waar ik vandaag terecht zal komen.

Voor ......

en na de operatie ......

......ziet hij er nu weeruit als MOLEN.

Eerst maar richting Medemblik, ik las in de krant dat molen “De Herder” weer was voorzien van de kap en wieken dus maar even er langs fietsen om dat vast te leggen. Onderweg kwam m’n besluit om maar een beperkt rondje te doen, de wind en de temperatuur hebben het gewonnen. Dan even langs m’n jongste zus Lia en Sjaak op Andijk, ze zijn net aan koffie toe dus dat kwam helemaal goed.








Terug ga ik via het Egboetswater en verder richting Oostwoud, het is hier en daar een enorme bloemenzee van bloeiende tulpen velden. Ik maak niet overal een foto van anders kom ik niet meer thuis.


Wel ben ik op een bepaald moment even gestopt, er werden koolplanten machinaal gezet en een zwerm zeemeeuwen volgde de plantmachine op de voet om in de omgewoelde grond wat wormen te verschalken. Toen één van de mannen vlak bij de weg liep vroeg ik of het bloemkool was, nee wel soort gelijk maar dit is broccoli dus weer wat wijzer geworden.




Verder kom ik weer heel veel bloeiende tulpen tegen en bij Middenmeer vroeg ik mij af wat het volgende bouwwerk zou moeten worden, er stond nu een bord bij waarop ik las dat hier de nieuwe brandweerkazerne kwam. Ondanks dat het kort was toch weer wat wijzer geworden op deze 48 km met een te lage temperatuur en veel wind.

Geen opmerkingen: