28 november 2018

Al 13 jaar ontspannen met een Quest

De meeste kilometers reed ik in deze regio


Het was 26 november 2005 toen ik mijn eerste Quest heb opgehaald in Dronten, na een wachttijd van ruim één jaar, bij bestelling was dit nog 9 maanden, wat een luxe en nooit gedacht dat ik afgelopen maandag dus 13 jaar met een Quest heb gereden. Alles op een rijtje zetten en nog eens narekenen met het volgende resultaat. De eerste Quest  met nummer 136 heeft het goed gedaan totdat ik iets niet goed deed en hem tegen een auto had geparkeerd. Waardoor ik na een hele hoop veranderingen en kontakten met goede vrienden alweer kon rijden na 2 weken nu met de Quest 402. Wat is me in deze jaren het meest bijgebleven van situaties onderweg, met stip op één staat nog altijd de ontmoeting met Albert van Dijk, alweer acht jaar geleden, de man die inmiddels 94 jaar is en overlevende is van Buchenwald. Dan de ontmoetingen met agenten van politie, zowel positief als negatief, verder het samen met een groep naar de bron van de Maas 1600 km in 10 dagen en zo kan ik nog wel honderd situaties en momenten naar voren halen die ik vaak op mijn blog heb proberen weer te geven. Wat ook zeker genoemd mag worden in de service bij Velomobiel in Dronten, het meeste onderhoud red ik zelf wel maar als er echt iets aan de hand is dan ben ik daar altijd meteen geholpen, alle keren “klaar terwijl u wacht” een super bedrijf. 
Hij was op na meer dan 124.000 km
De laatste keer was het de trapas die vervangen moest worden, iets te ingewikkeld voor mij omdat ik niet alle gereedschap voor zo’n operatie voorhanden heb. En dan hoeveel kilometers heb ik in die 13 jaar gereden met beide Questen, 179.578 km bijna onvoorstelbaar, per jaar komt dat neer op 13.812 km en het was, toen ik nog wat jonger was, minder per maand, de laatste jaren heb ik schijnbaar wat meer tijd. Hierbij kan ik ook nog vermelden dat de agressie onder de automobilisten iets lijkt te zijn afgenomen en zelf ben ik al jaren zo ingesteld dat ik nergens voorrang neem waar ik het WEL zou hebben want auto’s zijn veel sterker dan Questen of andere velomobielen. Wanneer ga ik fietsen, als het droog is en er niet te veel wind staat en altijd met plezier want het is en blijft een ontspannen bezigheid die ik na mijn 65ste ben begonnen en wat ik nog heel lang hoop te kunnen doen.

3 opmerkingen:

Erwin zei

Hoi Pé,

Je fietst heel veel, maar 13814 kilomenter per maand lijkt me wel erg veel. Daar bedoel je per jaar mee, denk ik. Nog steeds een indrukwekkende afstand!

Groet,

Erwin en Tante Lies

Pé Koomen zei

Stom, ik heb het meteen gecorrigeerd, bedankt voor je opmerking
Gr. Pé

Adri Manhave zei


Indrukwekkend, die afstanden die jij nog rijden kan op jouw leeftijd, petje af! En je weet het altijd weer leuk te beschrijven en af en toe een stukje film te maken ook.
Ik hoop nog heel lang van je stukjes te mogen genieten Pé, dus ga nog maar lekker zo door!

Groeten, Adri.