14 november 2018

Foute boel ?



Prachtig weer maar toch foute boel, ten minste dat denk ik, en morgen hoor, of zie ik wel of ik het bij het juiste eind had. Omdat ik al een tijdje niet om de Noord was geweest leek het me verstandig om die kant weer eens op te gaan. Richting Wieringen en dan naar de “Korte Afsluitdijk”.

Als ik bijna de hoek om zal gaan zie ik in de verte iemand op een e-bike rijden, het lijkt mijn buurman wel en inderdaad het is Ben Hoitink al vroeg op pad voor een rondje voor de koffie. Stoppen en kletsen waarbij Ben de opmerking maakt “Ja je moet 10 km van huis om je buurman te spreken” even later gaan we ieder ons eigen pad vervolgen.
Op de “punt” van Wieringen ga ik een keer niet over de Quarantaineweg waar heel vroeger mensen met een besmettelijke ziekte werden “gedumpt” vanaf de vissersboten zodat de rest van het eiland gezond zou blijven, ik ga richting Den Helder. Via, via, kom ik op de zee promenade langs het Marsdiep, weinig golven, een rustige zee.


Door “De donkere duinen” is het enige leven wat ik zie wat paardjes en verderop nog een paar Schotse Hooglanders, tot op dat moment, het volgende beeld waar ik maar geen foto van heb gemaakt was een meneer met wat overtollig gewicht die samen met, naar ik aanneem familie, een tripje maakte op een elektrische fiets en voorover gestrand was in het zand door wat in de berm te rijden. “Te veel naast het fietspad” vroeg ik, “Inderdaad niet handig van me maar ik kom weer overeind” en de rest van de club lachte met hem mee.
Later ook nog even stoppen bij de kunstvis en dan weer verder en toen begon het, één twee drie kraakte het en piepte het terwijl ik niets voelde, stoppen onderzoeken en niets vinden, voorzichtig proberen en zowaar het leek over maar met “regelmaat” ging het niet goed voorzichtig ben ik thuis gekomen en na verder inspectie denk ik aan de trapas lagers, dus morgen naar Dronten, we zullen zien of ik na deze 85 km weer rustiger mijn ritjes kan maken want dit was wel met erg veel lawaai.           

2 opmerkingen:

Erwin zei

Trapaslagers versleten? En je hebt nog niet eens 125000 kilometers met deze fiets gereden!;-)

Groet
Erwin en Tante Lies

L@R3NZ zei

ik heb twee x een gebroken trapasbeugelgehad, dat werd ook op deze manier hoorbaar....