14 mei 2020

Een heerlijk ritje.



96 km

Vandaag weer een heerlijk ommetje gemaakt, eerst een app-je naar mijn zoon of hij thuis was voor een bakkie of dat hij op z’n werk was, hij moest om half 1 weg dus mooi tijd om daar even langs te gaan. Voorheen toen ze nog in Middenmeer woonden ging ik geregeld langs en of ze er dan waren of niet was nooit een probleem maar nu ze in Alkmaar wonen is van te voren even een berichtje wel net zo prettig.
Stofmaker
Er staat wel een windje en de temperatuur is nog erg “magertjes” maar het gaat heel vlot, in de polder zie ik dat het steeds droger wordt, het stuift behoorlijk bij de bewerking van het land.
Lux parkeren ......

in een grote garage
En in Alkmaar kan ik parkeren onder het gebouw op de plek waar Marjon normaal staat maar die is nu naar school dus plek op nr.1. Na de koffie en een tijdje gezellig kletsen ben ik weer uitgelaten via de beveiligde roldeur en ben toen via St.Pancras gegaan, een leuk rondje.
"Hollandser" kan bijna niet

Beets
De molen aan de andere kant van de ringvaart en later het kerkje van Beets “geknipt”.
Verkleinen van het Markermeer bij Hoorn

Verkleinen van het Markermeer bij Hoorn

Verkleinen van het Markermeer bij Hoorn

Verkleinen van het Markermeer bij Hoorn
 met de Parkschouwburg op de achtergrond
Via wat omwegen naar de dijk om bij Hoorn te zien of er al zand boven water is gekomen. Inderdaad het Markermeer is weer een stuk kleiner geworden en men is nog lang niet klaar. Later na Hoorn in oostelijke richting en afslaan om via Westwoud naar Zwaagdijk en Wervershoof te toeren waar Medemblik het volgende punt is om in Middenmeer te komen waar de teller voor vandaag op 96 km is blijven staan.

1 opmerking:

Kees Schouten zei

Door jou blijf ik in deze tijd een beetje op de hoogte van wat er in Westfriesland verandert in het landschap.