25 mei 2020

Voor de zoveelste keer .......


Maandag, “wasdag” is heel lang de standaard uitdrukking geweest bij de “oude garde”, ik durf het bijna niet te schrijven, waar hoor ik eigenlijk bij ? Laat ik het meteen duidelijk maken ik ben nog redelijk van deze tijd en vul dan zelf maar in waar ik bij zou moeten horen maar vandaag heb ik geen wasdag maar gewoon een vrije dag om een ritje te maken met de Quest. Welke kant zal ik opgaan, naar het noorden over Den Helder of neem ik gewoon de vertrouwde route die me op het lijf is geschreven, het HEM-rondje. Het is het HEM-rondje geworden, onderweg kreeg ik nog een appje van Tiny dat zwager Leo onderweg was naar het AMC in Amsterdam voor een poging zijn hart weer een beetje normaal te laten functioneren zodat hij weer wat langer mee kan. Spannend zoiets als de doctoren zelf gaan zoeken naar een zeer deskundige collega, afwachten, ik hoop op goede berichten.
In Bobeldijk gaan ze de weg nu toch echt aanpakken het wegdek dat pas was geplaatst hield niet en kwam los zodat het allemaal opnieuw moest gebeuren en dat liep ik een beetje op, uit de fiets en over enkele honderden meters mijn weg zoeken om veilig verder te kunnen gaan. Na een kleine omweg “rammel ik de dijk af” en heb het rondje een klein ietsje “opgerekt” door eerst naar Schardam te rijden en dan de dijk te pakken richting Hoorn.


Er is niet veel verkeer op zo’n maandagmorgen en in Hoorn ben ik even het Oostereiland opgegaan om te zien of daar nog iets bijzonders is te zien, maar ook hier is het stil de vroegere gevangenis met name “De Krententuin” ligt er stil en verlaten bij. Op het Markermeer zijn een paar bootjes te zien en dat is het wel zo’n beetje.
Bij Enkhuizen is de camping verplaatst en zwemmen de ganzen rustig in een groot koppel langs de nieuwe vakantie stek.
Door Medemblik en dan op naar de polder waar langs de vroegere Oudelanderweg, nu Nieuwelanderweg, de Opperdoezerronden al een flink gewas vormen.
Als ik thuis ben heeft de teller zo’n 97 km verzameld en STRAVA die wat later is begonnen stopte bij 95 km, de waarheid zal wel in het missen liggen, maar het was wel weer heerlijk na 4 dagen rust.


1 opmerking:

Wim Schermer zei

Leuke foto van de zeilboot. Dit is een Marieholm Volksboot. Ik heb er twee van gehad, heerlijk zeilende scheepjes.
Groeten,
Wim