11 mei 2020

Wie heeft de juiste oplossing ?



Ik ben en blijf een mooi weer fietser en nou is het vandaag mooi weer en toch blijf ik thuis om de doodeenvoudige reden dat het me af en toe te hard waait.
Hij draait op volle toeren ......

en ik blijf thuis.
Dan zou de wind mijn Quest gaan besturen en dat wil ik graag zelf in de hand houden, vandaar. Ik zoek dan wel iets om aan te passen of te verbeteren en daar kwam vandaag de km-teller voor in aanmerking. Toen ik deze fiets kocht stond de teller op 17.139 km (voor mij overigens zeer twijfelachtig)
De huidige stand
om nu te weten hoeveel ikzelf met deze Quest heb afgelegd zou ik elke keer dat getal af moeten trekken van wat er momenteel op de teller staat n.l. 22.463 km dus op dit moment 5.324 km. Simpel, maar waarom zet ik de teller niet meteen op de huidige stand.
De handleiding of .......

........ misleiding ?
 Zoeken op internet leverde wel wat op maar helaas het werkt niet, het is wel een officieel instructieblad van de CATEYE ENDURO CC-ED400 zoals in deze fiets zit. Wie weet de oplossing, ik begin te twijfelen of één en ander wel juist is en denk dat het niet mogelijk is om de huidige stand in te voeren. Ik verwacht en hoop op reacties met de juiste oplossing.

8 opmerkingen:

Karel zei

Een gokje: op het DST scherm: set langer ingedrukt houden (tot de cijfers knipperen, en dan zoals beschreven, met mode cijfer aanpassen met set bevestigen) of: op het DST scherm: mode langer ingedrukt houden, ... Zoals gezegd: het is een gokje. Ik zou al zeker geen 2 toetsen tegelijk indrukken, want bij veel van die fietscomputers doe je dan een volledige reset. Als je op 1 of andere manier toch de DST naar 0 zou resetten (en de DST niet zelf kan instellen): doe dit dan nog eens op een rond getal (b.v. 6000 km), dan rekent het eenvoudiger nadien.

Karel zei

nog een gevaarlijker gokje: misschien kan die DST met set alleen ingesteld worden als die op 0 staat (na een batterijwissel), dus als je het wil wagen: batterij minuutje verwijderen, daarna batterij terug plaatsen en dan terug alles instellen (wielomtrek, DST, ...)
Ook hier: als het wel op 0 komt, maar niet in te stellen is: herhaal dit dan b.v. op 6000 km en dan kan je vanaf dan eenvoudig rekenen...

Bert.Messchendorp zei

Dag Pe,

Heb hetzelfde probleem met mijn fiets(dezelfde) computer,volgens mij en anderen is het niet mogelijk deze waarde opnieuw in te stellen.

groeten
Bert

Wilco Pompert zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
De Bobslee zei

Ben ik ook wel eens mee bezig geweest met de Strada indertijd, lukte mij ook niet, volgens mij kun je de totaal afstand niet manueel instellen bij die Cateye enduro computers. Ik ben bij de Strada ook gewoon overgestapt op een nieuwe computer van een ander merk, waarbij het wel mogelijk was de totaal afstand in te stellen.

Strada 177 zei

Ik heb een vrij recente Cateye Enduro. Daarmee gaat het als volgt: Druk op de mode-knop tot je in DST staat. Druk achter op de teller kort het set-knopje in. Als het goed is krijg je nu de totaal afstand in beeld, waarvan het laatste cijfer knippert. Met de mode-knop kun je het knipperende getal wijzigen. Door lang op de mode-knop te drukken verspringt hij naar het volgende cijfer dat gaat knipperen. Van rechts naar links voer je zo de totaalstand in. Als je de totaalstand ingevoerd hebt druk je kort het set-knopje achterop in en ben je klaar.

Sake zei

Met de oudere modellen CC-ED400 gaat het niet.
Met de nieuwere modellen CC-ED400 gaat het wel.
Klaarblijkelijk is de CC-ED400 tussentijds aangepast.
Een bekend verhaal bij velomobiel.nl.

Sake zei

Ah ja, oplossing: nieuwe kopen
of iets kleins maken op batterijen waarmee het ronddraaien van een wiel nagebootst wordt.
Vervolgens een paar dagen laten draaien, alhoewel, miet je kilometerstand kan dat ff duren.
Ik weet de link niet zo meer, maar daar is zelfs een filmpje van te vinden.
Ik heb destijds een nieuwe Cateye (Velo 7 of 9) gekocht waarmee nieuwe km instellen wel lukt. De nieuwe Cateye kan je in je bestaande Enduro houder plaatsen.