06 mei 2020

Kinderlogica en een leuk ritje

GPS rondje


STRAVA rondje


Eenzaam op het water

Nog net een beetje nestwarmte
De start van deze dag was iets anders als ik gewoon ben, sinds lange tijd weer een keer bij de schuifladder op om de ramen te lappen en de kozijnen schoon te maken, het werd hoog tijd maar het is wel weer opgeknapt. Op een bepaald moment voelde ik dat mijn rug dit niet al te lang meer vol zal houden en dan weet ik dat het tijd is om te stoppen, morgen de rest even afwerken, de grootste klus zit erop. Het is vanaf 7.30 uur tot nu 9.30 uur dus de hoogste tijd voor een bakkie koffie en zo kwam ik weer in rustiger “vaarwater” en besloot om de fiets maar van “stal” te halen, het is net weer voor een mooi rondje. Het is alle keren tegenwoordig eerst even nadenken voor ik van start ga, ik kan nergens meer bij familie aan om een bakkie te doen dus plannen hoe en wat ik zal doen. Weet je wat een ruim rondje over de dijk, het HEM-rondje en dan ietsje doorzakken naar beneden, zo gezegd zo gedaan.
!e weg links om de dijk te volgen

De stadsmuur van Enkhuizen
Bij vertrek twee extra “speeltjes” ingeschakeld, Relive en STRAVA en dan zie ik wel. Bij thuiskomst blijkt Relive een stukje te hebben over geslagen maar STRAVA en de GPS hebben netjes genoteerd waar ik allemaal heb gereden vandaag.
Rustig zeilen ....

... totdat er een racemonster aan komt
Bekijk de foto’s en trek je conclusie, het was weer heerlijk wat kan een mens toch genieten van zo’n fiets, een gewone Quest op 3 wielen.
Schotse Hooglander

Schotse Hooglander

Bloeiende kastanje is altijd mooi

En de "zeikerds"staan er nog steeds
Het kanaal bij Middenmeer

Wat heeft hij me weer veel
plezier gebracht
 Dan moet ik nog wel even aangeven hoe ik gisteren een ervaring opdeed bij de afgesloten ophaalbrug in Medemblik. Een kleine jongen zei tegen z’n moeder: “Mama wat is dat een mooie kleine auto”, nee zei mama: “Dat is een fiets met twee wielen voor en één achter” “En kan die hard Mama” “Ik denk het wel want die meneer heeft zelfs een helm op”. ”Ja” was het antwoord van de kleine man, “Dat moet dan wel anders moet je geen helm op” zo zie je maar de jeugd heeft zo zijn eigen idee over het dragen van een helm. Overigens, vandaag was ik na 120 km  weer binnen en kon onder de douche.


Geen opmerkingen: