20 mei 2021

Noem het maar "buurtverkeer"

 


Donderdag 20 mei 2021 en het is nog steeds geen echt voorjaar, vanmorgen bij vertrek volop zon en later toch weer bewolkt en een flinke regenbui en dat bij een temperatuur van 7,5 gr. C. Maar het zal beter worden geloof mij maar, een zwager van mij zei altijd: “Er is geen oorlog zo hard maar er blijven altijd soldaten over” m.a.w. al gaat het nog zo slecht het wordt altijd weer beter, stand houden.


Omdat de berichten voor morgen wat extra water voorspellen met een stevige wind leek het mij redelijk om vandaag nog een leuk ritje te maken. Het werd linksom en rechtsom en wat kris kras door de omgeving om als afsluiter het HEM-rondje er aan vast te plakken.

Net voor Enkhuizen kwam ik weer een “lotgenoot” tegen, éne Joep die bij Jan Reus was geweest de nieuwste vorderingen bekijken van de op stapel staande nieuwe ligfiets die samen met Piet Kunis wordt ontwikkeld.

In Enkhuizen even een bakje kibbeling en dan weer verder hoewel ik even moest stoppen omdat de straat “dicht” was door grotere voertuigen dan mijn ligfiets.

Dat er hier en daar wat versoepelingen zijn m.b.t. corona bleek wel bij het parkeerterrein van “Sprookjes Wonderland” het grootste ontspanningspark voor de jeugd in Enkhuizen.


Op het IJsselmeer zag ik weer diverse zeilbootjes die naar mijn smaak “scheef” genoeg in het water lagen.


En in de Wieringermeer langs de “Nieuwlanderweg” stonden  de “Opperdoezerronden” al behoorlijk boven de grond, een oud en misvormd aardappelras wat door sommige mensen overdreven de hemel wordt in geprezen.

Wat mij thuis opvalt is de bloem van de passieflora, zoiets is en blijft mooi ook na de 103 km van vandaag.

Geen opmerkingen: