14 juli 2021

Mooi rondje zonder één spat regen

 


Als ik de berichten voor vandaag heb gehoord via de radio bekruipt me toch een gevoel van, wat zijn we hier mazzel in de kop van Noord-Holland. In het oosten en zuiden enorme buien en daar is al wateroverlast en hier zal het waarschijnlijk droog blijven. Ik kan dus veilig een ritje maken en dan ga ik eerst even naar Alkmaar, Gerard en Marjon hebben het druk met mogelijke vakantie voorbereidingen. Als ik er aankom hoor ik van “alle” kanten stemmen die tot mij zijn gericht, Marjon zag me van bovenaf en Gerard opende de roldeur van de garage hij zag me aankomen op het fietspad en zo werd ik met “open” armen ontvangen. Koffie en koek en een tijdje kletsen over wat er allemaal op de planning stond, o.a. Frank die naar Amerika zou gaan voor een maand en nog geen uitslag had van zijn coronaonderzoek, allemaal spannend als het vertrek zo nabij is.



Het was toen ik van huis ging erg nevelig en weinig zicht wel werkte de reukzintuigen nog goed want ik rook een giertank maar kon hem nog niet traceren, tot ik hem zag .


De bermen zien er weer prachtig uit met de inzaai van de “feestpakketten” van gemengd bloemzaad.

Als ik omhoog ga om over het kanaal te gaan zie ik een aantal jonge eenden met de moeder die een goed heenkomen zoeken dus even afremmen.

Nog iets verder staan een paar fietsers die de weg kwijt zijn, wat blijkt ze volgen een “knooppunten route” en in die route zit een afsluiting van de brug, wat nu, ik kon ze gelukkig de oplossing noemen om over te steken zonder al te veel om te rijden.



Dan verder via Rustenburg langs een molen die zijn wieken tijdelijk kwijt is op naar Hoorn.


Langs de N243 staat bij de afslag naar de Jisperweg  een witte Quest XS, stoppen en even kennismaken met Roelof Jansen uit De Rijp die voorzichtig weer zijn rondjes gaat fietsen herstellende van de gevreesde ziekte, hij komt weer opgang en hoopt dat het langzaam weer beter zal worden. Hij “kende” mij , hij las af en toe mijn blog.

Dan nog een paar flinke trappen en ik zit weer in Hoogkarspel enz.  enz. en na 98 km weer in Middenmeer.

Geen opmerkingen: