26 juli 2021

Ja, hij was weer even onderweg ....

 

95 km

Ja inderdaad ik was weer even op pad, niet lang ook niet echt kort maar net lang genoeg om weer tevreden thuis te komen, het luie zweet is er weer uit. Het weer is nog goed en de berichten zijn niet direct vast te noemen, wisselvallig met kans op buien en zelfs onweer, dan meteen maar op pad dacht ik nadat de was aan de lijn hing. Of dat straks droog is zie ik later wel nu eerst even wat ik meen verdient te hebben, een klein rondje fietsen. Bijna een vaste route waar ik ondertussen de “knijppunten” weet waar ik extra op moet letten voor andere weggebruikers. Enkel bij Hoorn was er een malloot die de binnenbocht nam waar ik net aan kwam, gelukkig reed ik helemaal rechts en kon geen millimeter meer naar binnen anders was het waarschijnlijk “boem” geweest, zo zie je maar wakker blijven en reken bij elke kruising of bocht op die onbekende andere weggebruiker.

De lucht is in beweging

Maar voorlopig is het droog

De lucht werkt wel en als de voorspellingen uitkomen krijgen we vanmiddag regen met of zonder onweer, we wachten af. Op de dijk van Hoorn naar Enkhuizen zie ik nog weer een wielrenner gaan die ijverig zijn best doet om dat vervelende gele ding voor te blijven, jammer hij komt snelheid tekort, moet ie maar in een Quest gaan rijden.


Voorzichtig dan 
komt het allemaal goed
En de leiding was blij dat
 het weer goed was gegaan

Na Enkhuizen richting Andijk wordt het nog even spannend een heel “leger” aan ruiters en ruitertjes, ik had deze groep al eerder ontmoet en wist ongeveer wat ik kon verwachten, fiets aan de kant en even uitstappen zodat alles eens mens en een geel obstakel kon passeren wat helemaal goed en veilig is verlopen. In Wervershoof kwam ik weer op een "leeg nest" hoewel ze ook echt geen bezoekers zouden verwachten goed of slecht denk ik, je weet maar nooit.
Wij verwachten geen bezoek

Toen ik de Wieringermeer in reed
prachtige wolken luchten

Parkeerterreintje voor Microsoft

Langs de Cultuurweg in de Wieringermeer ligt de voortgang van het volgende Microsoft datacentrum voorlopig stil en zou het parkeerterrein dienst kunnen doen als landingsbaan voor kleine vliegtuigjes en/of helikopters ruimte genoeg en alles zonder vergunningen. Als ik weer thuis ben is het nog steeds droog en is het gerommel van onweer ook weer uit de lucht na 95 km genieten.

1 opmerking:

Susan Benson zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.