06 juli 2021

Veranderlijk weer.


 

Wat  een verschil als ik het weer van vanmorgen vergelijk met het weer van vanmiddag, toen redelijk zonnig en bijna windstil en vanmiddag zwaar bewolkt en een stormachtige wind schuin van achter. Ik ben niet ver geweest alleen even op en neer naar de  “Zuidoost” aardbeien brengen bij Tiny.


Als ik op de Flevoweg fiets zie ik een prachtige lucht, rechts helder blauw en links de wegdrijvende donkere wolken, het wordt een zonnige dag als ik dat zo bekijk. Op dit tijdstip zijn er volop aardbeien dus 2 doosjes voor € 5,- en zo vers en groot is niet te versmaden.

Via de “Rijndijk” kom ik op de T-splitsing uit voor de Grootweg, na de aankoop, 20 meter lopen en alle leed is geleden, “vol gas” naar de Beemster.

Als je de ene wegafsluiting heb gehad wordt de volgende alweer aangekondigd bij “De Hulk”, we zullen wel zien hoe ik daar t.z.t. langs kan. Tiny is niet aanwezig maar komt even later, ondertussen kan ik het gras nog wel even maaien, dat knapt altijd op. Zo rond 2 uur ga ik weer richting het Noorden en merk dat de wind nu behoorlijk blaast, uitkijken langs de weg en niet te veel sloten als ik zijwind heb.


Via De Lage Hoek kom ik langs ‘”De Zeikerds” waarbij er twee zijn gaan liggen en het blijken echte volhouders te zijn, ze stoppen niet met hun taak en blijven “zeiken”. Langs de Langereis volg ik het water maar de wind zit hier helemaal achter mij dus geen problemen.



Even stoppen voor een paar foto’s o.a. waterlelies en de schuur bij de manege die zonder sloopvergunning steeds kleiner wordt. Als de Quest eenmaal weer binnen staat blijkt hij 82 km onder de wielen door te hebben gehad voor deze rit.

Geen opmerkingen: