19 juli 2021

Niet te zonnig en een heerlijke temperatuur.

 


Vandaag is het wel een heel speciale dag, niet in de zin van fietsen en alles wat daar om heen hangt, nee het is weer maandag 19 juli, net als 17 jaar geleden, ook op maandag een dag die ik nooit zal vergeten. Mijn vrouw lag op die dag precies 6 weken in het ziekenhuis en is op die bewuste maandag overleden, alweer 17 jaar geleden na 12 jaar ups en downs met kanker.


 Maar goed dat is verleden tijd en het heden gaat alle dagen gelukkig door zo ook met mij en mijn naasten, de kinderen reageerden ook via mobiele netwerken en vanmiddag komt Tiny naar Middenmeer en ik heb net nog even een rondje gefietst, via Overleek langs de aardbeien en dan het HEM-rondje toe.


Omdat ik nu aardbeien aan boord had wilde ik niet door bepaalde straten om ze net te veel in te laten klinken zodat ik thuiskomen gelijk aardbeien jam zou hebben dus een iets mildere bestrating zou dan goed passen het begon al in Hoorn deze keer langs J.Pz.Coen en het Waaggebouw waar het terras al behoorlijk wat liefhebbers had.

Op de dijk zag ik heel wat boten en bootjes waarbij er één wel erg opviel.


Later zag ik Ed de Boer ook nog gaan in de kano/kajak even op de claxon en meteen kwam hij richting de dijk en konden we even met elkaar kletsen. Hij ging nu in zijn nieuwste aanwinst, zelf gebouwd dus nog geen specifieke foto van dit vaartuig, nou hier zijn ze dan Ed, keurig in het “pak”. Ook in Enkhuizen de ergste “hobbel” straatjes ontwijken dus iets andere route om toch weer via de dijk verder te gaan. Dan naar Medemblik en de polder weer in om na 94 km weer thuis te staan.

Gisteravond zag ik de maan zo helder dat ik besloot om even een plaatje mee te pikken en zo ver mogelijk de zoom toepassen om te zien wat het geworden is, best een duidelijk plaatje vond ikzelf.

Geen opmerkingen: