05 juli 2021

Blijf goed opletten, je bent zo de klos.

86 km

 

Ja daar is ie weer, het zit deze zomer net erg mee, wel aldoor in beweging maar vaak zonder Quest. Ja dat heb je met een grote familie van 4 kanten, verjaardagen en jubileums zijn vaak aan de orde van de dag vooral als er al een vrij groot aantal familieleden  6, 7 en aan het eind van het jaar 14 familieleden ook al 8 kruisjes tellen, mogelijk door het gezonde platteland. Het weer is goed en daar maak ik gebruik van even op en neer naar Tiny, iets brengen en meteen langs het aardbeien verkooppunt.

Achteruit "Flintstonen"

Als ik in Lambertschaag rij staat er een vrachtwagen met aanhanger aan de linkerkant van de weg stil, geen richtingaanwijzer of tekenen dat hij zou gaan rijden dus rechts passeren dacht ik. En dan is het bijna raak, als ik er naast rijd komt hij in beweging en gaat rechtsaf, volop in de remmen en achteruit “Flintstonen” om niet in de prak gereden te worden, ook ik maak fouten in het verkeer maar kijk ook goed uit wat anderen doen want voor je het weet is het je laatste rit.
Nijlgans

Hoefblad zat .....

Van de schrik bekomen ga ik weer verder, helaas op dit moment geen aardbeien, wel een opgebroken weg, dus zonder mijn goeie voornemens verder naar de “Zuidoost” waar ik van Tiny hoor dat haar broer Frans met zijn zoon Joost en een vriend net 5 minuten weg zijn, alle drie met de racefiets.
Rechtuit naar de aardbeien ....


.... en er zijn er ....

..... genoeg op dit moment.

Na koffie met koek ben ik weer terug gegaan naar Middenmeer maar heb eerst de aardbeien verkoper gebeld en gevraagd of hun verkooppunt verplaatst was, “Nee hoor we zijn er nog alleen zijn we wat moeilijker bereikbaar doordat ze aan de weg werken maar met de fiets lukt het altijd”.
Langs de "Rijndijk"

Molen "De vier winden" van 1891

De terugrit staat dus vast, weer langs dezelfde weg om m’n slag te slaan wat nu wel is gelukt. Op dit punt 50 meter naar links het fietspad de “Rijndijk” op.
Het ziet weer verzorgd 

Verder door dit prachtig landelijk weggetje op naar huis waar ik na 86 km aankom om meteen even het gras te maaien.

1 opmerking:

Kees Schouten zei

Ik denk dat op de foto geen (groot) hoefblad te zien is, het lijkt meer op berenklauw.