02 september 2021

Hoe belangrijk is een mobiele telefoon ?

 


De weervoorspellers hebben helemaal gelijk, in het Noorden en Noordwesten bewolkt en geen zon terwijl de rest van het land redelijk veel zon krijgt vandaag, het is en blijft hier zwaar bewolkt. En weer denk ik aan de tekst die Anja de Graaf in haar verslag schreef, “Als Pé niet weet waar hij heen zal gaan wordt het meestal het HEM-rondje” vandaag is weer zo’n dag, de meeste familie heb ik met m’n verjaardag nog gesproken en gezien dus een andere kant op al was het vandaag in omgekeerde volgorde.



Bij Medemblik ben ik even uitgestapt om op het dijkje voor het havenhoofd te bekijken of er nog iets bijzonders is te zien. Een bijna lege zee is het eerste wat ik zie, in een andere richting zie ik een klein deeltje van het “Windmolenpark” of “Datamolenpolder” wat vroeger de Wieringermeer werd genoemd en tot slot nog een bootje wat net de haven uitvaart.


Kasteel Radboud ligt of staat er nog steeds vredig bij waar ook geen bezoekers zijn te bespeuren.

Als ik Enkhuizen nader zie ik nog een “knap” bootje met alles wat zeil is aan de mast wat nodig is met zo weinig wind.


Dan door Enkhuizen en weer de dijk volgen, deze keer geen bootje maar een amazone met 2 paarden in het ruime sop. Wat mij direct opviel was een beeld wat ik alle keren op de fiets tegenkom van de jeugd maar nu zelfs te paard in/op het water, de mobiele telefoon.

Na Hoorn ga ik nog een stukje verder naar het Zuiden en merk dat het windstille weer echt opvallend is, geen golven en de windmolens staan voor 98% stil wat later in de polder ook opvalt daar staat alles stil ook na de 101 km van vandaag.

Geen opmerkingen: