30 september 2021

De "GUPPY" lag roerloos in Medemblik

 

94 km

Geen regen op dit moment en berichten die pas vanmiddag weer nattigheid aangeven, dan moet het mogelijk zijn om een rondje te maken door Noord-Holland. Eerst even informeren of mijn zoon thuis is in Alkmaar en dat blijkt wel het geval te zijn dus even op en neer naar de “Kaasstad”.
Oude-Niedorp

Het was nogal fris vanmorgen dus had ik een dun shirt met lange mouwen over m’n zomeroutfit aan getrokken, echter na 3 a 4 kilometer ben ik gestopt om dat weer uit te trekken, veel te warm. In Alkmaar ging na een druk op de claxon na enkele momenten de schuifdeur omhoog en kon ik weer lux en veilig stallen, Marjon d’r plekje was vrij omdat zij naar d’r werk was. Gerard verzorgde koffie met koek en zo zaten we een tijdje gezellig te kletsen.
Een lux "onderkomen"

Toen ik weer van start ging werd door m’n zoon de schuifdeur weer bediend en kon ik de route weer vervolgen. Ik ga rechtsaf door Sint Pancras en volg later het fietspad.



Ik sta er versteld van dat de afsluiting van de fietsbrug over de Huygenvaart nog steeds afgesloten is, de gemeentelijk en ambtelijke molens hebben vaak zand in het systeem wat een vlotte afhandeling vaak nadelig laat uitkomen.

Later bij “Les Deux Ponts” maak ik een foto van de eerste brug, elke keer vrees ik voor schade aan de onderkant omdat de “knik” bij de oprit nogal scherp omhoog gaat, maar met voorzichtig rijden weet ik alle keren schade te voorkomen.

Ik ga weer een stukje langs de dijk waar ik gisteren na een lange afsluiting weer voor het eerst langs ben gegaan. Na Hoorn langs de Provincialeweg over het fietspad tot aan de afslag naar Hoogkarspel en vervolgens via Zwaagdijk en Wervershoof naar Medemblik waar ik bij toeval de “GUPPY” zag liggen in de hoek van de haven.

Waarom noem ik dit, dit is n.l. de zeilboot van het “Zeilmeisje” Laura Dekker die als jongste ooit in 2012 de wereld rond heeft gezeild. Mijn reis van vandaag was korter n.l. net 94 km zonder regen en zeiltreurnis.

1 opmerking:

Wim Schermer zei

Is dit wel de Guppy van Laura Dekker? Haar Guppy heeft ze in 2018 uitgeleend aan een stel onervaren zeilers en is het schip op een atol vastgeraakt en verloren gegaan.