23 september 2021

Oud en nieuw onderweg

 

83 km

De tijd vliegt, iets wat al meer is genoemd en vandaag ervaar ik dat weer, zo begint de week en zo is het alweer einde verhaal. Maar de gezondheid heeft er nog niet onder te lijden gehad want ik voel me nog steeds gezond en actief. Vanmorgen bedacht dat ik wel even via de aardbeien leverancier naar de “Zuidoost” zou kunnen fietsen we hebben elkaar per slot van rekening al een aantal dagen niet gezien. Dus na de koffie en omkleden maar die kant op gefietst, er staat een “stijve” wind op de zijkant dus opletten op de dijken langs het water.


De zomerkoninkjes zijn er nog steeds en de kwaliteit lijkt niet in te boeten op smaak en uiterlijk. In de zuidoost is Tiny nog niet aanwezig maar even later is ze er wel en kletsen we een poosje over het verleden maar vooral over het heden maar daarover later. We doen koffie en later de lunch waarna ik weer de fiets opzoek om huiswaarts te keren.


Onderweg zie ik de familie “zwaan” met aanwas in het gras zitten, pa en ma samen, en ook twee van de nakomelingen zitten in dezelfde houding te wachten op betere tijden denk ik.


Bij de twee bruggen die mogelijk met overheidssubsidie zijn gerealiseerd alleen voor wandelaars ben ik naar boven geklommen om een paar foto’s te maken. Aan de andere kant werd de sloot machinaal ontdaan van waterplanten enz. die de doorstroming zouden kunnen belemmeren.


Als ik weer beneden loop komt er een enorme machine op rupsbanden aan denderen, ik zag zoiets voor het eerst en weet echt niet waar dit “monster” voor gebruikt gaat worden, hoewel ik al heel wat landbouwmachines heb gezien. Misschien komen er reacties van kenners ?

Bij de oversteek van de A.C. de Graafweg (de N241) zag ik een bord staan wat van belang is omdat ik hier ook vaak langs ga met de fiets.

En zo kwam ik thuis waar Robbert en Piet met een mooie klus bezig zijn bij mijn buren, vakwerk met 2 bevlogen allrounders. Het was niet buiten gewoon lang of kort te noemen maar 83 km was weer mooi voor vandaag.

1 opmerking:

André Dronkers zei

om worteltjes te rooien, hier een voorbeeld van een niet zelfgrijdend exemplaar ; https://www.youtube.com/watch?v=nZJaaOMQIws