27 september 2021

Niet te ver van huis vandaag.

 


En weer is de nieuwe week van start gegaan zonder dat we daar ook maar iets aan kunnen veranderen, het leven gaat gewoon door. De klusjes in huis eerst even aanpakken en dan als eerste naar Wervershoof om met broer Ben alle vergelijkingen te maken met zijn auto en mijn aanstaande auto. Er is jammer genoeg nog geen zon te bekennen maar voor de middag komt het nog goed en na de middag is er kans op een buitje, we zullen wel zien.

In Medemblik zie ik dat er toch nog iemand de zeilen heeft gehesen om van de harde zuidelijk wind te genieten. Hoewel, helder is het lang niet op het water maar dat neem je als zeilliefhebber voor lief.

Als ik me omdraai ziet kasteel Radboud er toch een stuk aantrekkelijker uit ondanks dat de poort gesloten is. Ben is niet thuis en dan keer ik en ga even naar Aad en Ans om straks ook even bij Margriet langs te aan. Onder het genot van een bak koffie kletsen we over de afgelopen vakantie met z’n bosbranden enz. en onverwacht verschijnt zus Margriet om de hoek dus dat scheelt weer een bezoekadres. Als ik weer verder ga passeer ik op het fietspad langs de Zijdwerk neef Johan die deze keer op een gewone “huistuinenkeukenfiets” zijn kilometers maakt.

Ik besluit om via de “aardbeien” hofleverancier weer naar Middenmeer te gaan en ontmoet in de polder Arnold Schalkwijk nog die op de heenweg is.

Vlak voor Middenmeer wordt het land machinaal vlak gemaakt met, de vandaag de dag handige materialen, een kilverbord, een grote tractor en de meet apparatuur waardoor automatisch wat hoger of wat lager de grond wordt afgeschoven. Het was vandaag niet ver maar wel mooi om te doen, 69 km genieten. Ook deze atalanta plak ik erbij, die zat gisteren voor ons op de warme straatklinkers en is bijzonder schadevrij en glashelder.

Geen opmerkingen: