03 augustus 2022

"Je wordt ouder Papa"

 


Wat weer een heerlijke zomerdag, ruim 25 graden en een niet te scherp zonnetje en dan ook nog weinig wind. Echt weer om een rondje om te gaan en dat heb ik dan ook gedaan. Krant uit, ontbijt achter de kiezen en koffie ingeschonken en dan bedenken waar ik heen zal gaan. Gisteravond kreeg ik onverwacht bezoek, Tiny en Remco kwamen even om een bakkie dus vandaag niet naar de “Zuidoost” het moet “spannend” blijven, dus een ander rondje inplannen. Met een kleine omweg eerst maar even langs Obdam waar niemand aanwezig lijkt en dan gewoon doorrijden richting Hoorn uiteraard weer niet de kortste route dat kan altijd nog als ik haast heb en dat is nu niet het geval.



Ik pak voor het eerst de camera in Schermerhorn, het beeld bij de kerk blijft mooi van kunstenaar Nic Jonk “Moeder en Kind” noem ik het maar hoe het officieel heet weet ik niet. Ik word overal omgeleid en kom uiteindelijk weer op bekent terrein richting Avenhorn.

Langs het fietspad wordt ik staande gehouden door een vakantieganger die onderweg is met zijn gezin en bandenpech heeft. De vraag is of ik een fietspomp heb en dat is gelukkig voor hen de oplossing, zonder lucht in de band kom je niet ver. Ze komen uit Duitsland, althans daar zijn ze gestart maar Engels is de “voertaal” en dan even alle vier bij elkaar en een plaatje voor mijn blog waar ze vanavond eventueel kunnen lezen wat ik over ze schrijf.



Ik ga richting de dijk en via Hoorn Enkhuizen en Medemblik maak ik het rondje vol zodat ik thuis toch weer op 107 km uitkom. Op zo’n 10 km voor Middenmeer passeer ik een wielrenner en hoor dat hij mij kent “Dag Peter” dus even remmen en met hem oprijden. “Je zal mij niet herkennen maar mijn broer ken je wel” en wie is jou broer dan wel vraag ik, “Hans Bakker” dan moet jij Piet zijn was mijn reactie en inderdaad dat bleek waar te zijn. Ooit woonde hij ook in Middenmeer maar de laatste keer dat hij mij had gezien moet zeker 60 jaar geleden zijn, toen bracht zijn vader nog een loonzakje bij mij langs vertelde hij, zijn vader was toen de boekhouder bij de ZWM. En dan realiseer je jezelf weer “Je wordt ouder Papa”

Ondertussen krijg ik via de app de mooiste foto’s uit Afrika waar een deel van de familie vakantie viert.

1 opmerking:

Piet Kunis zei

Ik zag ook de Vrouwenweg weer eens op de foto