23 november 2011

Politie op je hielen


Heel even maar, de zon kwam er zelfs bij en dan ga je meteen weer op pad. Deze keer via Medemblik naar Wervershoof en Zwaag en dan gaat het gelijk weer een klein beetje “mis”. Door Medemblik ga ik meestal om kasteel Radboud heen naar de dijk langs het IJsselmeer. Zo ook vanmiddag, ik kom dan op een paar honderd meter vanaf het begin van het fietspad weer op de dijk en volg dan dat stukje de gewone weg waar de auto’s enz. rijden. Eén van die auto’s was vanmiddag een politiebus en je snapt het al, weer een extra stop i.v.m. een onterechte terecht wijzing. Het viel allemaal best mee hoor, politieagenten zijn ook gewone mensen die best begrip hebben voor Questrijders, we hebben uiteraard weer even gezellig staan kletsen over de Quest en al zijn mogelijk en onmogelijkheden waarna ik mijn weg weer heb vervolgd richting Wervershoof. In Wervershoof werd ik geconfronteerd bij familie met het “jaarboek” van het historisch gebeuren van het dorp en daar staat een heel verhaal in over broer Ben wat ik ooit een keer geschreven heb. Het ging over de Elfstedentocht die hij in militairendienst onder barre omstandigheden bijna had volbracht maar helaas, hij werd toen van het ijs “geplukt” door een politieagent, hij moest stoppen. Later ben ik even doorgegaan naar Zwaag om door te geven hoe laat we zaterdagmiddag ongeveer in een restaurant kunnen zijn, zo zie je maar elk ritje heeft een doel en na 2 lekke achterbanden op de laatste 5 km kwam ik thuis na 43 km.

3 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Veel Quest en Strada rijders vervangen de gladde 26 " Kojak achterband door b.v de Vredestein Moiree 54, de Marathon Plus, de Vredestein Black Panther 50 of de 60. Banden dus met wat meer profiel en meer grip. Groeten Kees

Pé Koomen zei

Hoi Kees,

Zijn die banden glasbestendig? Er zat n.l. een klein stukje glas in de vorm van een driehoekje in de achterband wat ik de eerste keer niet heb gevonden.

gr.Pé

Wim Schermer zei

Hi Pé,
De vrij hoge noppen zorgen er voor dat glas de binnenband heel moeilijk kan bereiken. Een slick als de Kojak pikt glas makkelijk op, het hele oppervlak van de band is daarvoor gevoelig. En zit er eenmaal glas in een Kojak op leeftijd, dan gaat het t.z.t. de binnenband doorboren.
Groeten,
Wim