25 oktober 2018

Hoe verplaatst een boer zijn hekken.



En weer viel het mee, geen regen onderweg, ja wel een paar spetters motregen maar dat mag geen naam hebben dus ik heb weer een heerlijk rondje weggetrapt. Wel een standaard rondje maar dat is geen probleem, het enige nadeel is als je vaak over hetzelfde pad gaat dat er weinig nieuws onderweg is te ontdekken. In de polder wordt behoorlijk snel gewerkt aan een hele serie woningen voor buitenlandse werknemers in het Agriport gebied.

Wel ergernis, ik was nog maar net 10 km van huis en bedacht dat ik deze keer niet over Twisk wilde omrijden vanwege de windmolenbouw langs de Parallelweg bij de A7, door Twisk heb je een klinkerweg en dat fietst niet prettig dus dan ga ik via Lambertschaag en Abbekerk. En dan ben ik net door Lambertschaag en staat de volgende wegafsluiting voor me, weer een stukje omrijden en dan door De Weere waar eveneens klinkers als hoofdstraat zijn neergelegd, weer rammelen. Op het detailkaartje heb ik aangegeven hoe het is verlopen, de rode lijnen waren afgesloten, door Twisk was achteraf beter geweest.
Dan de min of meer vaste route door Wognum, Bobeldijk, Berkhout, Scharwoude , Hoorn en dan de dijk naar Enkhuizen waar ik stevig werd afgeremd door een boer in dubbel opzicht, wie gaat er nou zo met hekken over de weg rijden, ja inderdaad deze boer. Rustig er achter blijven ik kon toch geen kant op en hij sukkelde voort.
Bij Enkhuizen blijft de “Dromedaris” altijd een speciaal punt en dan op naar Medemblik.

In de Wieringermeer  neem ik als bijna laatste  afslag de Tussenweg waar op de vroegere bedrijven van Metselaar en Sturm behoorlijk hard wordt gewerkt aan het nieuwste datacentrum van Google, van de 70 Ha wordt voorlopig 27 Ha bebouwd tot een hoogte, die hier en daar rond de 40 meter zal komen. Als ik weer binnen ben voel ik af en toe een spatje motregen dus het was een “droog” rondje van 95 km.

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Goed gedaan Pé