30 oktober 2018

Ik erger me aan de vele omleidingen

Slechts 82 km


Wat ben ik blij dat ik toch ben gegaan, de berichten voor vandaag waren ronduit slecht zodoende had ik al ingecalculeerd dat het een dag thuisblijven zou worden. Zo rond een uur of 10 begon het droog te worden en de buienradar had voorlopig niets meer in de aanbieding dus begon het te knagen, zal ik of zal ik niet, even heen en weer naar Tiny leek me best te doen en zo is het gekomen. Het is alleen moeilijk om een route te vinden waar niet aan of langs de weg wordt gegraven of iets in die geest.
Gestuurd boren stond op de auto's 
Het begon al langs de Alkmaarseweg dan ben ik nog maar 7 km van huis, uit de fiets en een stukje lopen langs de weg, gelukkig zag ik dat er 100 meter verder weer een tweede onderbreking was dus bleef ik wat langer op de weg rijden.
Borden die ik langzaam begin te haten

Borden die ik langzaam begin te haten
Dan niet door Aartswoud vanwege een omleiding, dus weer een stukje omrijden, het volgende obstakel was door Zandwerven, hierdoor ging ik via Obdam en werd staande gehouden door een automobilist, “Waarom ga je niet op het fietspad” we hebben achteraf gezellig staan kletsen waarbij ik hem heb uitgelegd dat ik voor mijn eigen veiligheid kies en dat ik op de weg mag rijden, via het fietspad loop ik altijd risico bij elke uitrit vanaf een erf. Hij was het helemaal met mij eens en gaf toe dat hij zelf ook die instelling had, “Je let wel op de weg maar het fietspad sla je over” Na dit oponthoud ging ik verder richting de “Zuidoost” waar ik rond 12 uur aankwam. Tiny had een kleine handicap en zodoende kon ik nog even nuttig zijn wat het ritje meteen zinvol maakt. Later een broodje en dan weer op huis aan en nu via een andere route.
Molen 5

Molen 1
Ik nam me voor om bij de "windmolenbouw" even te zondigen tegen de verkeersregels om een paar foto’s te maken, ze zijn bezig met nummer 5 dus deze afbouwen en dan nog één. Er stond geen grote auto met onderdelen zodoende kon ik vrij doorrijden zonder omrijden deze keer.
Verkeerslichten langs de Flevoweg

Werken voor Google

In de polder wordt druk gegraven om heel veel kunststof in de grond te stoppen voor Google en er komt zelfs een nieuwe in/uitrit op de Flevoweg met verkeerslichten.
 Oorzaak een scherpsteentje
De gang raakte er langzaam uit het leek steeds zwaarder te worden, even voelen en jawel hoor rechtsvoor was behoorlijk slap dus lek. Nog even volhouden om hem thuis te plakken en dat is gelukt na 82 km.

2 opmerkingen:

atrikecalledquest zei

Die laatste foto doet mij ergens aan denken ...
http://atrikecalledquest.blogspot.com/2016/05/wonderbaarlijke-ontdekking-amazing.html

André Brouwer

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, ook ik heb te maken met omleidingen op mijn W-W verkeer. Ik rij dus vaak een andere route. Maar soms vergeet ik dat en rij ik op de automatische piloot de 'vaste' route. En daar sta ik dan. Eindelijk een keer in de regen, langs die rottige omleiding