17 oktober 2018

Niet te ver van huis.



En dat was de derde fietsdag van deze week, het is onvoorstelbaar alle dagen is het nog zomer en ik gedraag me er dan ook naar, gewoon een rondje fietsen. Van start en eerst nog overwegen of ik toch maar naar Oostzaan zal gaan waar Tiny vandaag aanwezig is, nee het wordt een ander ritje. Toen ik van huis ging was het tegen half 11 en had ik de eerste koffie al weer geruime tijd achter de kiezen, Tom en Gerda waren thuis en daar ging het koffiedrinken weer verder, inclusief een stuk banket, super. Mijn volgende doel was op het hoekje van de Slagterlaan in Berkhout maar daar zag ik geen teken van leven dus meteen door richting Scharwoude om langs de dijk verder te gaan.




In Hoorn even over “Het Houten Hoofd” met uitzicht op de vroegere gevangenis, de “Krententuin”. Aan het eind van “Het Houten Hoofd” staat een kunstwerk voorstellende “Willem Ysbrandsz Bontekoe van Hoorn” En de scheepsjongens van Bontekoe zijn ook nog niets veranderd sinds ik ze voor het eerst zag.


Na Hoorn richting Enkhuizen en dan zie je weer eens iets anders als zeilbootjes, deze keer een zwemmer en geen “kano man”. Bij Enkhuizen ga ik binnendoor en neem ook het “Weelenpad” op in de route. Ik moet aan het einde over een smal bruggetje maar alles ging goed en zo kwam ik thuis in Middenmeer na 93 km gezondheid snuiven.

Geen opmerkingen: