29 oktober 2018

Koude start



De eerste dag dat ik weer in “ ’t lang” heb gefietst hoewel het maar kort was, wat een “beeldspraak” maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig zeggen ze altijd. Toen ik vanmorgen plannen begon te maken en op de thermometer keek temperde mijn illusie om naar Oudemirdum te fietsen, 3,2 °C. is wel erg fris vond ik. Even later een app van Bianca of ik al in de fiets zat , nee dus, een andere keer maar weer en ze vond dat ik gelijk had.

Maar toch maar een klein rondje maken, door de vele omleidingen kwam ik geregeld anders uit, rechtstreeks naar Berkhout ging ook al niet en zo ging ik met een omweg via Midwoud en Wognum waar de ezeltjes goed vertegenwoordigd zijn en de ganzen nog in veel grotere aantallen over het grasland foerageren.

Als ik later langs de weg richting Obdam ga vraag ik me elke keer af wat of die twee nieuwe loopbruggen toch voor nut hebben, bij zwager Tom maar eens informeren als ik daar ben. Nou het antwoord is simpel, “Gewoon voor een rondje wandelen dan kunnen de mensen daar veilig oversteken maar het zijn wel kostbare objecten in een simpele wandelroute” , zegt Tom.
Na koffie met koek stap ik weer op en ga nog even langs “Kippen Dam” echt zoals het er staat “Dam een begrip in Kip”.

Even verder zie ik een boerderij die volledig in revisie gaat, het “vierkant” staat nog en dat is bij elke Westfriese stolp het” hart en de ziel” van een Westfriese boerderij, vier zware houten staanders met verbindingsbalken en daarom heen is vroeger de boerderij gebouwd, de stallen plus het woon en slaap gedeelte. Op het laatste stukje naar Middenmeer toch nog weer een omleiding via de berm omdat er gegraven wordt en alle werktuigen op het fietspad staan, een fietser is echt een tweederangs verkeersdeelnemer zo heb ik het verschillende keren ervaren vandaag, steeds is het fietspad de uitwijkplek voor de bedrijven maar ondanks alles was het toch weer een heerlijk ritje wat na 70 km ophield.

Geen opmerkingen: