29 januari 2020

De harde wind was spelbreker.

54 km


Ja hoe zal ik beginnen, nou laat ik in één keer duidelijk zijn, het was “klote” vandaag. Gisteren had ik me er al een beetje op verheugd dat ik vandaag weer een leuk ritje zou kunnen maken maar het viel zwaar tegen. Een beetje regen en heel veel wind, vooral die windstoten hebben het verpest vandaag. Voor mij gaat veiligheid boven alles en ik heb de route een beetje uitgezocht om zo min mogelijk de wind op de zijkant te krijgen wat maar gedeeltelijk is gelukt.
Een regenboog maakt niet alles goed

Af en toe bijna zonnig
De planning was om even op en neer naar Oostzaan te gaan maar dan is noord-Zuid met volle wind uit het westen geen veilige combinatie en zodoende moest ik een ritje zoeken wat korter bij huis en vooral waar ik niet te veel zijwind zou kunnen verwachten. Zoveel mogelijk achter de beschutte bomenrij langs richting Obdam en bij Tom en Gerda een bakkie doen en dan zoveel mogelijk in oostelijke richting met de wind achter me, om dan even bij Jan Geel om de hoek te kijken en dan weer naar huis via Opperdoes.
Jan Geel als tuinman

Een huidig beeld in de  polder, glas

Google langs de Tussenweg op 4 km van Middenmeer
Jan was voor z’n huis bezig om wat snoeiwerk te verrichten. Het werd zodoende een klein rondje van net 54 km met af en toe regen onderweg.

2 opmerkingen:

Piet Kunis zei

Ja Pé, het was inderdaad nat en winderig. Ik heb vanmorgen even een koppie bij Wim gedaan en heb ook de dijken zo veel mogelijk gemeden.
Terug ging het wel heerlijk

Wilco Pompert zei

Weinig last gehad van de wind, want deze was heel gelijkmatig en weinig vlagerig.